EROL TAŞKAN

AK Parti Genel Merkezi tarafından bazı illerde aday değişikliğine gidileceği dedikodusunu yaymak için anket tuzağı kuran fitne odaklarının oyunu boşa çıktı. Samsun ve Şanlıurfa başta olmak üzere Çorum’un da aralarında bulunduğu bazı illerde, vatandaşları arayıp aday adaylarını soran ve hangisini istersiniz şeklinde sorular yönelten anketçilerin, tuzak kuran sahtekarlar olduğu bildirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, haber7.com haber sitesinde konuyla ilgili yaptığı sert açıklamada, isimleri kamuoyu ile paylaşılan 74 il belediye başkan adayının da arkasında olduklarını, herhangi bir değişikliğe gerek olmadığı gibi bu tür spekülasyonlara da pabuç bırakmayacaklarını bildirdi.

Son 3 gündür Çorum’da da benzer provokasyonların sergilendiği iddiaları dolaşırken, gazetemizi arayan bazı vatandaşlar, kendilerine anket telefonu geldiğini doğruladı.

Hamza Dağ, yaptığı açıklamada, söz konusu provokatörlerin tespiti için çalışma yaptıklarını, parti içinden birilerinin olması durumunda hukuki süreçlerin yanı sıra en sert disiplin cezalarını devreye sokacaklarını, parti dışından olan kişiler olması durumunda da tüm hukuki yaptırım haklarını kullanacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi