FATİH AKBAŞ
Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den Çorum Belediye Başkanı seçilen Dr. Halil İbrahim Aşgın, Saat Kulesi Meydanında gerçekleştirilen kutlamada vatandaşlara hitap etti. 

4,5 aydır iyi çalıştıklarını, halkın desteği, Allah'ın da izniyle belediye başkanlığına seçildiğini belirten Aşgın, seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Adaylığı açıklandıktan sonra yaptığı ilk açıklamada çıktıkları bu yolun sonunun ‘Elhamdülillah’ ile bitmesini temenni ettiklerini kaydeden Aşgın, “Rabbimiz bizi yolda bırakmadı ve ‘Bismillah’ ile çıktığımız yolu ‘Elhamdülillah’ ile bitirdi. Bunu hep birlikte başardık. Bu sadece teşkilatlarımızın değil Rabbimizin bir lütfudur.  O ‘ol’ demeden hiçbirşey olmaz. O ‘ol’ dedi ve oldu. Rabbimiz bu güzel insanların olduğu yerde bu görevi bize nasip etti. Şükürler olsun” dedi.

Seçim çalışmalarında gitmedik yer, sıkılmadık el bırakmadıklarını, gönüllere girmeye çalıştıklarını kaydeden Aşgın, “Çorum'daki her iki kişiden biri bize oy verdi. Böylece sorumluluğumuz da yükümlülüğümüz de kat kat arttı. Verdiğiniz oylarla Kudüs'teki, Bakü'deki, Mısır zindanlarındaki dava arkadaşlarımızı sevindirdiniz. Siz arkamızda dağ gibi durdunuz, biz de hizmetkar olma noktasında gecemizi gündüzümüze katarak bıkmadan çalışacağız. Artık sorumluluğumuz arttı.  He iki kişiden birisinin oyunu aldık. Bunun sorumluluğunda hareket edeceğiz” şeklinde kaydetti.

Seçimlerin bittiğini, artık çalışma zamanının geldiğini vurgulayan Aşgın, "Söz verdiklerimizi teşkilatımızla, milletvekillerimizle beraber yapacağız. Biz bu yola çıkarken 'Bu şehre efelenmeye değil hizmetkar olmaya geliyoruz' demiştik. Bu kentin mahallelerinin tamamını, oy versin vermesin bir ve beraber bilerek adaletle hizmet vereceğiz. Tüm mahallelerimizi birlik ve beraberlik içinde kardeşçe eşit hizmet götüreceğiz. Siz bizim arkamızda dağ gibi durdunuz bende gece gündüz demeden çalışacağıma söz veriyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi