AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)'u ziyaretinde, "İnşallah şehrimizi esnafımızla birlikte yöneteceğiz" dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve bazı parti yöneticileriyle birlikte ÇESOB'u ziyaret ederek, Birlik Başkanı Recep Gür'den esnaf ve sanatkarların istek ve taleplerini dinledi.

Yapılan açıklamaya göre, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve esnaf odası başkanları tarafından sıcak ilgiyle karşılanan Dr. Halil İbrahim Aşgın, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve 17 yıl esnaflık yaptığını hatırlattı. Aşgın, esnafın sorunlarını yakinen bildiğini ve Belediye Başkanı seçildiği takdirde Çorum esnafıyla her zaman istişare içerisinde olacağını ve Çorum'u birlikte yöneteceklerini söyledi.

‘AŞGIN, BELEDİYEYE ESNAF TEMSİLCİLİĞİ BİRİMİ KURACAK’

Esnafı önemsediğini dile getiren AK Parti Adayı Aşgın, "Esnafın derdiyle dertleneceğime söz veriyorum. 'Esnafın derdi varmış, bu benim alanıma girmez' deme gibi bir lüksümüz asla olmayacak" dedi. Belediye bünyesine Esnaf Temsilciliği Birimi kurmayı da düşündüklerini belirten Aşgın, esnafların sorunlarını bu birime kolaylıkla iletebileceklerini kaydetti.

‘RECEP GÜR GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYOR’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, ÇESOB Başkanı Recep Gür'le birlikte esnafların sorunları ile ilgili her zaman istişare halinde olduklarını belirterek, "Recep Gür Başkanımız eşit ve ayrımsız bir şekilde Birliği yönetiyor. Kendisiyle ilgili bugüne kadar hiç şikayet almadık. Görevini layıkıyla yerine getiriyor. AK Parti olarak ÇESOB Yönetiminin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

‘ESNAFIN DERTLERİYLE DERTLENEN TÜM ADAYLARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür de, Dr. Halil İbrahim Aşgın'a yerel seçimlerde başarılar diledi. Gür, "Esnafın dertleriyle dertlenen tüm adaylarımızın destekçisiyiz" dedi.

Gür, ayrıca Halil İbrahim Aşgın'dan Belediye Başkanı seçilmesi halinde KSS'ye mescit yapılması, Çorum'a Balık Pazarı'nın kazandırılması, üstü açık sebze pazarlarının üzerlerinin kapatılması, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için Bedesten Çarşısı kurulması gibi çeşitli taleplerde bulundu. Ayrıca su faturalarına yansıtılan atık su bedellerinde indirime gidilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi