FATİH BATTAR

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çorum’da mağdur olan şeker işçileri ile bir araya geldi.

Parti binasında işten çıkarılan şeker işçilerini dinleyen Karaduman, şeker işçilerinin sorunlarını TBBM’de gündeme getireceğin açıkladı.

Saadet Partisi olarak şeker fabrikalarını, bu ülkenin satılmaması gereken değerleri şeklinde gördüklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, “Biz şeker fabrikalarının özelleştirilmesine en başından beri karşı olduk. Gelinen bu noktada görülüyor ki özelleştirme neticesinde sadece fabrika işçileri değil; çiftçi, sanayici ve nakliyeci gibi toplumun diğer kesimleri de mağduriyet yaşamaktadır.” dedi

Şeker fabrikalarının özelleşmesi ile Anadolu insanın alının terinin yerine Cargill gibi faizci nizamın şirketlerinin hakim olmasına neden olduğunu aktaran Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye’nin yabancı sermaye pazarı hâline geldiğini söyledi.

TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaduman, 2019 bütçesinde faize 117 milyar, yatırıma ise 65 milyar TL ayrıldığını belirterek; “Yani ülkede yatırım için ayrılan bütçe, faiz için ayrılan bütçesinin yarısı kadardır. Bu da şunu göstermektedir; 2019 bütçesi bir özelleştirme, faiz ve rantiye bütçesidir. Bu, ülke insanımızın alın terinin, emeğinin zengin kesime doğru aktarılması anlamına gelir. Yani Anadolu insanı faizci sermaye çalışacak, her geçen gün fabrikalar kapanacak, dolayısıyla yabancı sermayenin Türkiye’deki egemenliği daha da pekişmiş olacaktır.” diye konuştu

Türkiye’de 2002 yılında nüfusun yüzde 1’inin, toplam servetin yüzde 34’üne sahipken bugün yüzde 60’ına sahip hale geldiğini belirten Karaduman, “İşte biz buna kapitalist diyoruz. Ülkede bir piramit, adaletsizlik, rantla, sömürüyle yükseliyor. Ülkede bir avuç kesim sürekli zenginleşiyorsa, diğer yandan insanların işinden edileceği, siftah yapılamadan kepenklerin kapatılacağı, babaların evlâdına elbise alamadığı için intihar edeceği bir ortam doğar. Biz Saadet Partisi olarak güncel siyasetin paletleri arasında ezilmek ve halkımızın ezilmesinin önüne geçmek için toplumun mağduriyete uğramış tüm kesimlerinin sesini duyurmak ve sorunları Meclis’e taşımak istiyoruz. Çorum Şeker işçilerinin de Meclis’te sesi olmak üzere buradayız.” ifadelerini kullandı.

‘KAMUDA İSTİHDAM İSTİYORUZ’

Mağdur şeker işçileri adına bir konuşma yapan Gazi Özten ise, mağduriyetlerinin giderilmesi için kamuda istihdam beklediklerini söyledi.

Şeker Fabrikaları’nın devir işlemlerinin tamamlanmasıyla işten çıkarıldıklarını anlatan Özten, Meclis’e giderek defalarca bakan ve milletvekilleriyle görüşüp mağduriyet yaşanmamasını istediklerini, bu yönde kendilerine söz verilmesine rağmen, Çorum’da 95 kişinin işten çıkarıldığını söyledi. Mağduriyetlerin giderilmesi için diğer işçiler gibi 4B kadrosundan yararlanmak istediklerini belirten Özten; “Biz kadro beklerken işsiz kaldık. Bizler aşımızdan, işimizden olduk. Ailemizin, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik. Bu mağduriyetimizin göz önüne alınmasını ve kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak personellerde bize öncelik tanınmasını istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi