Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede yıllardır Çorum kamuoyundan düşmeyen havaalanı talebi başta olmak üzere kentin sorun ve talepleri masaya yatırıldı.

Uzun süren  görüşmenin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Çorum’un havaalanı talebi ile ilgili, “Sözümüz söz, iktidara gelir gelmez ilk yapacağımız işlerden biri yıllardır Çorum ve Çorumlu’nun özlemi olan Çorum havaalanı çalışmasını başlatmak olacak” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin detaylarını aktaran Ali Rıza Suludere şöyle dedi:

“Tabi AKP’liler, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na havaalanı isteğini ilettiğimizi duydular ve açıklama yapacağımızı da zaten biliyorlardı. ‘Havaalanı bu kez tamam’ demeye başladılar. Adama sorarlar ey AKP’liler şimdiye kadar aklınız neredeydi.

Sayın Genel Başkanımız, Çorum havaalanı, hak ediyor. Çorum’un ticaretine büyük katkı sağlayacaktır. Benim anladığım iktidar partisinin şu ana kadar havaalanı olayına sıcak bakmadığını biliyorum. Ancak, bizim iktidarımızda Çorum’un  bir numaralı sorunu olan havaalanı sorununu kökten halledip  Çorum’a da Çorumlu’ya da kazandıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”