TÜRKAV İftarı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili adayı Mehmet Akif Aras, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in hedef alınmasının Afrin hazımsızlığının göstergesi olduğunu söyledi.

Özellikle de 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i hedef alan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yönelik tepkilerini dile getiren Aras, “Aras, 24 Haziran’da ya milli irade hâkim olacak ve Türkiye’nin önü açılacak, ya da zillet ittifakı milli hedef ve hayalleri akim bırakacak, sonuçta Türkiye kaybedecektir. Bunun başka yolu kalmamıştır. Türkiye’nin bölünmesi, sözde Kürt sorununu tanıyarak milli ve üniter devlet yapısının çökmesi, kendilerine millet ittifakı ismi veren partilerin ortak amacı haline gelmiştir” dedi.

‘TÜRK MİLLETİ ZİLLET İTTİFAKINA GEÇİT VERMEYECEKTİR’

CHP’nin seçim beyannamesinin federasyona yeşil ışık, Kürdistan’a yaldızlı davetiye olduğunu söyleyen Aras, “İP ve SP’nin seçim beyannameleri CHP’nin beyanlarından farklı değildir. Hepsi birden kirli havuzda toplanmışlardır. Bunlar Milli Mücadele’nin rövanşını almak için kuyruğa giren müstevli uzantıları, işgal bakiyeleridir. Bu nedenle, Türk milleti adı millet, aslı zillet olan ittifaka asla geçit vermeyecektir. Şayet verirse, hıyanet temize çıkacak, Türkiye düşmanları rahat nefes alacaklardır. CHP, İP, HDP, SP, DP hep bir ağızdan kaosa gel gel yapıyor, kriz ve kargaşaya sinyal yakıyorlar. Türkiye’yi geriye götürmek, gerileterek düşürmek için el birliği, söz birliği, emel birliği içinde çalışıyorlar. Fitne ve dedikodu yayıyorlar. Milli bekayla ilgili hiçbir kaygı taşımıyorlar. Milli ülkülerle ilgili hiçbir samimiyet ve safiyet ifade etmiyorlar. Varsa yoksa kriz siyasetini canlı tutmak için çabalıyorlar. Bunların sundukları bir şey yok. Söyledikleri bir şey yok. Yaptıkları, yapacakları bir şey de yok. Ancak yalanları, dolanları, uydu ve uyduruk lafları pek çok. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adaylarına bakınız, tam bir garabet, tam bir felakettir” dedi

‘CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KANGRENE DÖNÜŞMÜŞ FİKİRLERİNİ SÖKSÜN’

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, 2.Ordu Komutanının terörle mücadelede üstün başarılara imza atmış saygın bir generalin ‘Apoletlerini sökeceğim’ söylemine sert cevap veren Aras; “Allah bunlara fırsat vermesin, milletimiz eyvallah etmesin. Düşünebiliyor musunuz, 2.Ordu Komutanı, Cumhurbaşkanımızın iftar programına katıldığından dolayı İnce İnce bozgun siyaseti yapan şahsın Nevşehir’de hedef tahtasına oturuyor. Neymiş, Cumhurbaşkanı’nı alkışlamış. Ne yapacaktı, yuh mu çekecekti? Ültimatom mu verecekti? Muhtıra mı hazırlayacaktı? Ne yapacaktı, Cumhurbaşkanı’nı protesto mu edecekti? Düşman mı sevindirecekti? İnceldikçe esneyen, esnedikçe kopma noktasına gelen siyasi meddah ve bezirgâna şerefli bir Türk komutanının apoletlerini sökme fikrini kim ya da kimler vermiştir? Bu dil Kandil dilidir. Bu ağız FETÖ ağzıdır. Bu üslup PYD/YPG üslubudur. CHP’nin icazetli Cumhurbaşkanı adayı sökmeye çok merak duyuyorsa, gitsin köhnemiş, kangrene dönüşmüş fikirlerini söksün. 2.Ordu Komutanın hedef yapılması boşuna değildir. Çünkü CHP’de Afrin başarısının karın ağrısı vardır. Zeytin Dalı Harekatı’nın acısı ve açmazı egemendir. CHP Genel Başkanı’nın Afrin’e girilmesin çağrısını ayakları altına alan ve teröristleri saklandıkları delik ve tünellerde imha eden inanmış ve kahraman evlatlarımızın komutasını yapan kişi 2.Ordu’nun başındaki değerli generalimizdir. Bu komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasından doğmamıştır. İnce işçilikle apolet sökmenin hevesine kapılan edep ve terbiye yoksunu siyasi duruşa milletimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye haddini bildirecek karardadır, kökünü kurutacak güçtedir” şeklinde konuştu (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi