CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, 2019 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan Aday Adaylarını geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel medya aracılığı ile paylaştıklarını belirterek, “Bazı yayın organları Cumhuriyet Halk Partisi’nin farklı isimlere teklif götürdüğünü iddia ederek kulis haberi olarak paylaştılar.  Bu haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Basın özgürlüğünü her daim savunmaya devam edecektir. Fakat basın özgürlüğü içerisinde yer almayan bazı maksatlı haberler üzerine bu açıklamayı gerekli görmüştür” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kadrolarını güçlendirerek, yerel seçimlere büyük şevk ve heyecan içerisinde, yerelde iktidar olmak hedefiyle yola çıktığını kaydeden Tüfekçi,  “Bu hedeften rahatsız olan bazı karanlık odaklar, kendi hesapları için kamuoyunu yanlış yönlendirerek Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliğini yıpratma gayretindeler. Hedefimiz Çorum’da sosyal herkesi kucaklayan adil bir belediyecilik anlayışı ile güzel şehrimiz Çorum’da kardeşlik ikliminin hâkim olduğu bir şehirde hep birlikte huzur içerisinde yaşamak.  Rant için değil halk için bir belediyecilik anlayışı içerisinde şuana kadar partimizin açıklamış olduğu aday adayları Özgür Kılıç, Saadet Aydoğdu ve Osman Samsunlu’dur. Cumhuriyet Halk Partisi aday belirleme kriterleri partimizce çok açık ve net bir şekilde daha önce yazılı ve görsel basın aracılığı ile ilan edildi. Bu kriterlere uyan herkes gelip müracaat ederek partimizden aday adayı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herhangi bir kişiye teklif götürmüş değiliz. 


Çıkan haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını bir kez daha vurgular, mevcut adaylarımız dışında herhangi bir kişiyle görüşme yapılmamıştır” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi