CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Çorumlular’ın merak ve özlemle beklediği iki konuda yine hüsrana uğradığını söyledi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz Salı günü Çorum’da gerçekleştirdiği mitingle ilgili düşüncelerini paylaşan CHP İl Başkanı Tüfekçi, “Çorum havaalanı beklentisi başka bahara kaldı.” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çorumlular’ın büyük bir merak ve özlemle beklediği Çorum havaalanı konusunda adres olarak yine Merzifon’u gösterdiğini fakat Merzifon yolu konusunda da kamulaştırmada sorun yaşadıklarını bu sebeple yolu tamamlayamadıklarını belirttiğini kaydeden Tüfekçi, şu açıklamayı yaptı:  “Bu yapılan açıklamalar neticesinde Çorumlu hemşerilerimizin ve bizlerin Çorum havaalanı beklentisi başka bahara kaldı. 


Sayın Cumhurbaşkanı, hızlı tren projesinin hâlâ etüt aşamasında olduğunu söyledi. Çorum'a hızlı trenin geleceği tarih hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Hemşerilerimizin ve bizlerin de hızlı tren beklentisi, Çorum havaalanı gibi başka bahara kaldı.


Çorum'a olan şükran borcunu ödemek istediğini belirten Sayın Cumhurbaşkanı, 24 Haziran'da Çorum’da yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy aldıklarını söyledi. Bu oy oranları üzerinden değerlendirildiğinde Çorumlu hemşerilerimiz mevcut iktidara fazlasıyla destek vermiş, fakat hükümetten umduğu yatırım ve desteği bulamamıştır.  


Çorum’a yapılan yatırımlardan bahseden Sayın Cumhurbaşkanı, Çorum stadyumunun inşasının devam ettiğini ve 20.000 kişi kapasitesinin olduğunu sözlerine ekledi. Bu noktada bir hatırlatma yapmakta fayda var; Çorum stadyumu inşaatını yapan firma internet sitesinde Çorum stadyumunun kapasitesini 15.000 kişi olarak belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Çorum stadyumu konusunda eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini görüyoruz. Bunlara ek olarak Çorum stadyumunu ihale eden Çorum Belediyesi’dir. Çorum Belediyesi’nin hemşerilerimizden aldığı belediye gelirleri ile yapılmaktadır. Çorum'un öz kaynakları ile yapılmıştır. Bu sebeple kamu yatırımı olarak değerlendirmek doğru bir tespit olmayacaktır.


Çorum'da turizm konusuna da değinen Sayın Cumhurbaşkanı, turizm konusunda da; “Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bini aşkın tarihiyle Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşa ve Alacahöyük'ün tanıtılması lazım. Buna biz gayret ediyoruz. Sizlerin de bütün dostlarınıza bunu tanıtmanız lazım.” diyerek Çorum'da turizm konusunda gayret gösterdiklerini söyledi fakat Çorum turizmiyle alakalı somut neler yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı ve hemşerilerimize bireysel çalışmalar yaparak, Çorum turizmine katkıda bulunmalarını istedi.


Sayın Cumhurbaşkanı, “Çorum, 2002 yılında 26 milyon dolarlık ihracat yaparken bu rakam 2018 yılında 720 milyon dolara ulaştı” dedi. Bu rakamlardan görüldüğü üzere Çorum'un iş adamları ve sanayicileri çalışkan ve üretken. Fakat hükümetten hak ettiği desteği görmediler, göremiyorlar. Çorumlu iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi can-ı gönülden tebrik eder, her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Çorum’un büyümesi ve gelişmesi için katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.
 

‘HAVAALANI VE HIZLI TRENİ BİZ YAPACAĞIZ’
Çorumlu hemşerilerimize bizim sözümüzdür; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Çorum'un hak ettiği bütün yatırımları biz yapacağız. Çorum havaalanı ve hızlı treni biz yapacağız.”

(Haber Merkezi)