Dokuz maçlık müthiş serinin ardından, Hekimoğlu maçı öncesinde zor olacağını en azından bir puanın kazanç olarak düşünenlerdendim. Maçın sonunda ise rakibi fazla büyüttüğümü maça ikinci yarıdaki gibi çıksak çok farklı olacağını inandım. Sözün özü Hekimoğlu’nu gözümüzde fazla büyütmüşüz.
Maça kontrollü başladık. Hekimoğlu kalemize ilk  geldiği pozisyonda kalemizde golü gördük. Maç sonrası yapılan bazı yorumları okuyunca sanki ben başka bir maç izledim hissine kapıldım. Hekimoğlu mercedes biz ise hacı murat muamelesi gösterilmesini kabul etmek mümkün değil.
Golden sonra daha çok topa sahip olmaya başladık ancak bu maçta en büyük sorunumuz hücum hattındaki isimlerin formsuzluğu oldu. Tutup burda sezon boyu gösterdiği performansla hep alkışladığımız isimleri yerecek halimiz yok. Onlarda insan onlarında formsuz olmaya hakları var. En büyük şanssızlık ise ilk yarının uzatma dakikalarında kendi kalemize attığımız gol oldu. Soyunma odasına 1-0 yerine 2-0 geride girmek moral olarak çok daha kötü oldu.
İkinci yarıya İsmet hoca daha çok hücum ağırlıklı iki değişiklik ile başladı. Bu yarının hemen başında kaleci Hasan Hüseyin’in yaptığı kurtarış takımı maçın içinde tuttu. Muhammed’in ayağından gelen mükemmel gol ile umutlandık. Çünki oyunda kontrolü elimize geçirmiştik.
Tam bu dakikalarda maçın hakemi devreye girdi ve Mikail’i inanılmaz bir kırmızı kart çıkardı. Hakem otoritelerinin yorumu olarak söylüyorum: 1. Top oyuncunun kontrolünde değildi. 2. kaleye mesafe çok uzaktı. 3. Pozisyona yakın Çorum FK’lı bir futbolcu vardı. Bu nedenlerle kesinlikle kırmızı kart hatalıydı.
On kişi kalınca böylesine zorlu bir maçta geriden gelmek kolay geldi. Buna rağmen rakipten daha çok pozisyon üreten ve gol arayan takım bizdik. Bu bölümde ise İsmet hocamın bana göre yanlış hamlesi hücumdaki az olan gücümüzü iyice azalttı.
Mikail’i sol bek olarak hücuma katkı versin diye oyuna aldı kırmızı kart görünce bu bölgeye Mehmet Sedef’i almak yerine hücumdaki son haftaların formda ismi Cengiz’i çekerek bir anlamda takımın bir kanadını kırdı.
Bu dakikadan sonra orta sahalar çok kolay geçilmele başladı. ÇorumFK on kişi ile beraberlik golü arayan ÇorumFK orta alanda boş alanbar bıraktı. Buna rağmen final paslarında doğru tercihleri yapabilsek, son vuruşları iyi yapamaçtan puanla ayrılmamız içten bile değildi. Hekimoğlu ise boş alanları iyi değerlendirebilse maçı daha erken koparabilirdi. Burda orta sahada inanılmaz enerjisi ile takımını oyunun içinde tutan Muhammed attığı mükemmel gollü görevini fazlası ile yaptı. Tecrübeli futbolcu birde orta sahada pas tranfiğinde doğru tercihleri yapabilse dört dörtlük olacaktı.
Sonuçta seriyi sezon sonuna kadar sürdürmek zordu. Hekimoğlu maçında kaybetmek üzücü oldu keşke bu maçı kazansakta başka maçta bu serimiz bozulsaydı. Sıralamada geriye düştük ancak puan farkı olarak kaybettiğimiz fazla bir şey yok.
Fikstürü baktığımız zaman gerçekten çok zorlu altı maçımız var.  Ligde hedefsiz takım takım yok. Bizim özellikle deplasmanda oynayacağımız üç maçta ligde kalma mücadelesi veren Urfaspor, Hacettepe ve Gümüşhanespor ile. Bu üç maçta alacağımız puanlar play-off hedefine ulaşmak için altın değerindi. 
İnanmak başarmanın yarısıdır. O zaman dokuz maçlık seri sonunda kazandığımız inancı bir maçı kaybettik diye unutacak değiliz. Hekimoğlu maçından gereken dersleri çıkartarak pazar günü oynayacağımız zorlu Urfa maçına odaklanmamız gerekiyor. Gerçekten çok zor bir maç bizi bekliyor. Ligde kalmak için evinde kazanmak isteyen kadro kalitesi yüksek bir rakip. Ancak İsmet hocanın oyun anlayışının deplasman maçlarında daha etkili olduğunu düşünüyorum. Eğer bireysel hata yapıp gol yemediğimiz sürece kazanmaya yakın olacağımıza inanıyorum. Tabiki birde hücum hattımızın bu maçta önceki formlarını yakalamaları ve topu daha çok önde tutmaları çok önemli. Artık bu aşamadan sonra şu eksik bu eksik demenin anlamı yok. Formayı giyip çıkan herkes gereğini yapmak zorunda.
Mağlup olmak gerçekten kötü ancak buna takılıp kalmak bize bir şey kazandırmaz. Bazı olumsuz yorumları dikkate almazsak maç sonunda genelde camianın olumlu mesajları bu anlamda çok önemli. Kalan altı maçlık seri öncesi takımımıza inanmamız ve destek vermemiz gerekiyor. İnanıyor ve güveniyoruz bu takım altı maç sonunda sezonun ilk hedefine ulaşacaktır.