Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyografi Ünitesi’nde 5 yılı aşkın sürede 16 bin kalbe dokunuldu.

Koroner Anjiyografi Ünitesi kurulduğu günden beri binlerce kez kalp krizlerine müdahale ederek hastalara umut oldu.

Bu süre zarfında sadece kalp damarlarının anjiyografisi değil her yıl onlarca kalp deliği olan hastalar, yarım saat süren ameliyatsız bir yöntemle tedavi edildi.

Bu hastalar 24 saatten kısa sürede taburcu olup günlük işlerine devam edebiliyorlar. Hastalar için önemli bir konfor olan bu ameliyatsız yöntem, hastalara başka merkezlere sevk çilesi olmadan daha da fazla konfor sağlıyor.

Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde bacak damar tıkanıklıkları olan hastalara stent ve balon uygulamaları yapılarak tıkalı damarlarda açılıyor. Bu işlem için çevre illerden de kliniğe hastalar geliyor. Kliniğe ayaklarında ciddi yaralar varken gelen hastalar bacak damarları açıldıktan sonra yaraları hızla iyileşme sürecine girip, yürüyebildikleri konforlu günlerine tekrar dönüyorlar.

Anjiyografi Ünitesinde elektrofizyoloji – ablasyon işlemleri de yapılabiliyor. Yüzlerce ritim problemi olan ve kalp atışları 200’lere kadar çıkan hastalar şifayı, ablasyon ( yakma ) işlemi ile buluyor.

Konu hakkında yapılan açıklamada yeni hastaneye taşındıktan sonra ikinci anjiyografi cihazının da alındığı ifade edilerek, “14 yataklı günü birlik anjiyografi servisi, 30 yataklı kardiyoloji servisi ve 18 yataklı koroner yoğun bakım ünitesinin de desteğiyle bu iki anjiografi cihazı 7 /24 esasına göre çalışmaya başladı. Her an hazır kardiyoloji uzmanı, hemşiresi ve teknisyenleri ile Çorum ve çevre illere kalp krizi hastaları için acil müdahale merkezi oluştu. Her bir dakikanın önemli olduğu kalp krizinin erken saatlerinde hizmetlerini gecenin her vakti ekibini hazır tutarak devam ettiren merkez, şifa veren el olmaya devam ediyor. Kardiyoloji ekibide, deneyimi, tıbbi cihaz alt yapısı ve son beş yılda sunduğu özverili hizmetleriyle kendini ispat ederek kalpleri kazandı” denildi.