EROL TAŞKAN

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’a kurulması planlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için Sağlık Bakanlığı’ndan izin çıktığını müjdeledi. Çorumlu hastaların bu merkezle birlikte tüm tedavilerini Çorum’da yaptırabileceklerini aktaran Ceylan, 2020’nin ilk yarısında merkezin hizmete başlayacağını söyledi.

Uzun süredir konunun takibinde olduklarını aktaran Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ankara ve Samsun’a yakın olmanın dezavatantajı, hasta sayısı ve nüfus sayısı gibi kriterlerin bu zamana kadar engel teşkil ettiğini, ancak ısrarlı çalışma ve görüşmelerle konuyu gündemde tutarak takipçisi olduklarını belirterek, “Sayın Bakanımız sağolsun, dün itibariyle onay verdi, gerekli cihazların tahsisini sağladı. Hastanemiz içine ya da bahçesine oluşturacağımız kimlikli bir bölüm ya da bina ile merkezin bir an önce hastalarımızın hizmetine başlaması için çalışacağız.” dedi.

Sağlık Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nce tüm çalışmaların ve hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü de söyleyen  Ceylan, Çorum’da bu konuda hizmet veren profesör ve hocaların yetkin ve başarılı olduğunu, bu merkezle birlikte Çorumlu hastaların başka şehirlere gitmeyeceği gibi çevre illerden de gelen hastaların tedavilerinin yapılabileceğini ifade etti.

Son yıllarda KVC ünitesinden sonra Çorum’a yapılan en önemli sağlık yatırımının Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi olduğunun altını çizen Ceylan, “Uzun süredir takibinde olduğumuz ve sözünü verdiğimiz bir konunun hayat bulmasından dolayı mutluyum. Sözümüzü tutmuş olmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Tüm hastalarımıza şifalar diliyorum. Pet-CT ve radyoterapi cihazlarımız da Çorum için tahsis edilmiş durumda. İnşallah 2020’nin ilk yarısında merkezimizin tüm hazırlıkları tamamlanıp, hizmetine başlamış olacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi