Çorum Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı, bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerektiğini, sonrasında diğer besinlerin yanı sıra 2 yaşına kadar anne sütünün devam etmesi gerektiğini belirtti. 

Sobacı, 01-07 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, anne sütünün bebeğin sağlıklı gelişimi ve büyümesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının, 1991 yılından bu yana emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla ve UNİCEF/DSÖ önerileriyle "Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler" programını yürüttüğünü ifade eden Sobacı, bu kapsamda Çorum'un 2004 yılında "Bebek dostu il" unvanı aldığını hatırlattı. 

Üreme sağlığı eğitimleri ile emzirmenin desteklenmesi amaçlı personel ve halk eğitimlerinin devam ettiğini aktaran Sobacı, şunları kaydetti:

"2008 yılı ocak ayında aile hekimliğine geçen ilimizde 'Bebek dostu aile hekimliği' çalışmaları da başlamış olup 159 aile hekimimiz 'Bebek dostu aile hekimi' unvanı almıştır. Program kapsamında bebek ve küçük çocukların beslenmesindeki temel politikamız, tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesidir.

Sağlıklı ve mutlu bir bebeğe sahip olmak için onu mutlaka ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleyiniz. Daha sonra da 2 yaşına kadar da uygun ek besinlerle birlikte mutlaka emzirmeye de devam ediniz. Bir annenin bebeğine verebileceği en güzel armağan anne sütüdür."