M.BURAK YALÇIN
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Moleküler Mikrobiyoloji ve Tüberküloz Laboratuvarı açıldı.

Laboratuvarın açılışına AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ile Oğuzhan Kaya, Hastane Başhekimi Mesut Sezikli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, AK Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Ünal Nalçacı ve hastane personeli katıldı.

‘ÖNCEDEN TESTLERİ İSTANBUL’A GÖNDERİYORDUK’
Açılan laboratuvarlarla ilgili bilgi veren Mikrobiyoloji Uzmanı Ünsal Savcı, Moleküler Mikrobiyoloji cihazında hepatit hastalarının HBV DNA ve HCV RNA moleküler testini çalıştıklarını belirterek, “Haftada iki defa çalışıyoruz. Sonuçlarımızı direk klinisyenlerimiz görüyor. Hasta testlerimiz çok kısa sürede ve güvenilir veriyoruz. Önceden bu testleri İstanbul’a gönderiyorduk. Oradan sonucun gelmesini bekliyorduk” dedi.

‘ESKİDEN BİR AYDA SONUÇ ALINIYORDU, ŞİMDİ 1 GÜNDE ALINIYOR’
Tüberküloz cihazının ise Çorum’dan Trabzon’a kadar muadilinin olmadığını ifade eden Ünsal Savcı, “Tüberkülozla ilgili örnek balgam geliyordu. Şuruba yaptığımız tüberküloz boya ve eski kültür metotlarıyla 30, 40 güne kadar sonuç uzayabiliyordu. Bu cihazla hasta örneğini getirecek 2 saat sonra en fazla akşam sonucu vereceğiz. Moleküler tekniklerle tüberküloz var mı yok mu diye aynı gün sonuç vereceğiz. Ayrıca menenjitli hastalarımız gelecek. Hastanın belinden aldığımız bosu bize gelecek. Bosu cihaza vereceğiz. Menenjitteki hangi patojenin olduğunu da direk cihazdan göreceğiz” diye konuştu.

‘AMACIMIZ DIŞARI SEVKİ DAHA DA AZALTMAK’
AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da hastanede güzel bir ivme yakaladıklarını, amaçlarının dışarıya sevki daha da azaltmak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından laboratuvar hizmete açıldı.