FATİH BATTAR
Sağlık Bakanlığı,
28 Ağustos- 3 Eylül tarihlerine ait il bazında her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka güncel sayılarını yayımladı.

Çorum’da geçen hafta 100 bin kişide 178 olan haftalık vaka sayısı, bu hafta 209’a yükseldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da vaka sayılarında yükseliş devam ediyor. 

Geçtiğimiz ay 100 binde 100’ün atında seyreden vaka sayıları Eylül ayında yeniden yükselişe geçti ve Çorum vaka sayısında bölgede Yozgat’tan sonra ikinci sırada yer alıyor.
Bu arada  aşı tablosunda Çorum’da aşı oranı %83’ü geçti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca ayrıca, "28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli." ifadelerini kullandı.
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'deki koronavirüs sayılarına ilişkin önemli açıklamada bulundu. Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını duyurdu. İstanbul'da 100 bin kişinin 156'sında, Ankara'da 242, İzmir'de 45, Bayburt'ta 507'sinde koronavirüse rastlandı.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 101 milyon 48 bin 667'ye yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 780 bin 742 doz aşı uygulandı.

 En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Kilis, Tekirdağ, Yalova, Amasya, Aydın, Balıkesir ve Kırklareli olarak açıklandı.

 En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Muş, Siirt, Bayburt ve Bitlis olarak sıralandı.