Çorum Özel Elitpark Hastanesi tarafından ‘Doğuma Hazırlık ve Gebe Eğitimi’ düzenlenecek.     

Gebe eğitimlerinin, anne ve baba adaylarının gebelik dönemine, doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli bir şekilde hazırlanması ve desteklenmesinin sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum için son derece önemli olmasından yola çıkan Çorum Özel Elitpark Hastanesi, bu bilinçle önemli bir eğitim verecek.

Özel Elitpark Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Emrali ve MSC Ebe Doğuma Hazırlık Eğitmeni Sevilay Özbir’in katılımıyla 28 Aralık Cumartesi günü 14.00-18.00 saatleri arasında Dalgıçlar Otel’de ‘Doğuma Hazırlık ve Gebe Eğitimi verilecek. Katımcılardan bir kişiye doğum çekimi ve yeni doğan çekimi hediye edilecek.

Eğitime ilişkin bilgi veren hastane idaresi, “Bu eğitimlerde üreme sisteminin anatomi ve fizyolojisi, fetal büyüme, gelişme, doğum öncesi dönemde egzersizler, yoga, gebelikte fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, bebeğin büyüme ve gelişimi, gebelikte yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı, gebelikte öz bakım, doğumun başlangıç belirtileri, eşin eğitimi, doğum eylemindeki uygulamalar, emzirme, yeni doğan bakımı (fiziksel ve ruhsal), aile planlaması gibi konular yer almaktadır. 
Gebelik ve doğum süreci, yaşam döngüsü içerisinde normal bir fizyolojik bir durum olmasına karşın, kadın ve eşi için stres kaynağıdır. Özellikle gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemi içeren endişeler ve soru işaretleri anne-baba olacak çiftlerde kaygı oluşturmaktadır. Anne ve baba adayları 40 hafta süren bu yolculukta korku, endişe, bilgi eksikliği ve baş edememe gibi birtakım engellerle karşılaşılabilmektedir. Bu sürecin aşılmasında en ideal yol, gebelik dönemi boyunca yeterli eğitim ve doğum sırasında ise doğum desteği almaktan geçmektedir.” şeklinde açıklama yaptı. (Haber Merkezi)