Çorum'da hepatit C hastalığı nedeniyle karaciğerinde 6 santimetrelik tümör tespit edilen hasta, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. 

Hepatit rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır dahiliye servisinin gözetiminde tedavi gören 74 yaşındaki hasta, ameliyattan 5 gün sonra hastaneden taburcu oldu. 

Ameliyatı gerçekleştiren Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, hastanın karaciğerinde hepatit C hastalığı zemininde siroz ve sağ yanında da 6 santimlik tümör tespit etmelerinden dolayı cerrahi tedavi uyguladıklarını söyledi. 

Op. Dr. Murathan Erkent ve genel cerrahi ekibi ile gerçekleştirdikleri ameliyatın başarılı geçtiğini ifade eden Dolapçı, hastanın ameliyat sonrası takiplerinde hiçbir sorun yaşanmadığının altını çizerek "Birçok merkezde yüksek riskli olması nedeniyle yapılamayan karaciğer ameliyatı, genel cerrahi kliniğimizde başarılı şekilde yapıldı." dedi. 

Dolapçı, gerek donanım gerekse bilgi ve tecrübe açısından Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi genel cerrahi kliniğinin yüksek standartlarda hizmet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tür karaciğer tümörlerinin de dahil olduğu birçok özellikli ameliyat, hastanemiz genel cerrahi kliniğinde başarılı şekilde yapılmaktadır. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi sadece Çorum değil, çevre illerdeki birçok hastaya nitelikli cerrahi hizmet veriyor. Üniversitemiz, yaptığı başarılı ameliyatlar ve nitelikli bilimsel yayınlar sayesinde başarıyla anılmaktadır."

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı da karaciğer ameliyatı olan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Editör: Haber Merkezi