RECEP MEBET
Pandemi sürecinde, Çorum’da ikinci basamak poliklinik hizmetlerine erişimde bazı sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, kamu hastanelerindeki polikliniklere doğrudan müracaatın ortadan kalkmasıyla birlikte hastaların mağduriyet yaşadığını söylediler.

HASTALAR ÇÖZÜM İSTİYOR
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) aracılığıyla, söz konusu hastanelerdeki uzman hekimlere muayene olmak için randevu almakta zorlandıklarını anlatan vatandaşlar, “Sağlık kontrolü için önceden belirlenen tarihlere dahi randevu alamıyoruz” diye konuştular.

‘MHRS KOTASI ARTIRILSIN’
MHRS’den sıra almayı başaranlar ise randevu tarihlerinin çok ileri vakitlere denk geldiğinden dert yanarak sistemin ve gerçekleştirilen uygulamanın gözden geçirilmesini istediler.
Raporlu ilaç kullanan hastaların da mevcut durumdan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken vatandaşlar, MHRS kotalarının artırılması gerektiğini dile getirdiler.

‘SEMT POLİKLİNİKLERİ ETKİNLEŞTİRİLSİN’
Yaşanan süreç nedeniyle hastanelere başvuramayan hastaların, Aile Sağlığı Merkezleri ve özel sağlık kuruluşlarında yoğunluk oluşturduğundan bahseden vatandaşlar, Bahçelievler ve Hasanpaşa Semt Poliklinikleri’nin kapasitelerinin artırılmasının kısmi bir rahatlama sağlayabileceği görüşünü ifade ettiler.

‘ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIN SAĞLIĞI’
Öte yandan hastanelerdeki poliklinik hizmetlerinde herhangi bir aksama olmadığını belirten yetkililerse, MHRS randevuları doğrultusunda hasta kabulünün devam ettiği bilgisini paylaştılar.
Sunulan hizmetlerde en büyük önceliğin vatandaşların sağlığını muhafaza etmek olduğunu dile getiren yetkililer, acil ameliyatlar dışındaki tıbbi operasyonların da bu nedenle ileri tarihlere ötelendiğini sözlerine eklediler.