FATİH BATTAR

Hitit Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile ‘Sağlıkta Gelecek’ konulu panel için Çorum’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak Onkoloji Merkezi için incelemelerde bulundu.

Hastane ziyareti kapsamında Başhekim Odası’nda İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ve Hastane Başahekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli’den hastane hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Meşe, daha sonra Onkoloji Merkezi’nin kurulacağı alanda inceleme yaptı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Onkoloji Teşhis ve Tedavi Merkezi için imzalar atılmış ve Sağlık Bakanlığı’ndan Radyoterapi ve PET-CT cihazı tahsisi yapılmıştı.

Başhekim odasında gerçekleşen toplantıda ayrıca hastanede yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Geçtiğimiz günlerde bir kişinin yaşamını yitirdiği hastane önündeki kazaların da gündeme geldiği toplantıda Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’ye, hastane önüne yapılması planlanan üst geçit projesi hakkında da bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca eski hastanenin durumunun gündeme gelmediği öğrenildi.

Bakan Yardımcısı Meşe, hastane ziyareti sonunda Kardiyoloji ve bazı bölümleri gezerek bilgi aldı. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, Bakan Yardımcısı Meşe’ye, Kardiyoloji Bölümü’nde yapılan tedavi ve uygulamaları anlattı. Bakan Yardımcısı Meşe, hastane ziyaretini hasta ziyareti ile sonlandırdı. Meşe, Kardiyoloji Bölüm’nde yatan hastaları ziyaret ederek, acil şifalar diledi.