ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ

Beyazay Derneği Çorum Şube Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yurt genelinde kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

Gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan’la görüşen Dr. Hüsülüoğulları, Kent Konseyi ve Beyazay Derneği Çorum Şubesi’nin, ‘Kan vermeye engel yok’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattığını açıkladı.

Beyazay Derneği Çorum Şube Başkanı ve Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Türkiye genelinde başlayan bu anlamlı kampanyanın, Çorum'da Kent Konseyi ile birlikte organize edileceğini belirterek, kan bağışı kampanyasına Hitit Üniversitesi BESYO yönetici ve öğrencilerinin de destek vereceklerini söyledi.

‘KAN BAĞIŞINA DESTEK BEKLİYORUZ’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek olan kampanyada, Kızılay'a kan bağışında bulunulacağının altını çizen Hüsülüoğulları, engellilerin bizzat katılacağı kan bağışı kampanyasına, toplumun tümünden de destek beklediklerini vurguladı.

Kurulduğu günden bu yana yurtiçi ve yurtdışı şubeleri ile başta engellilerin eğitimi, istihdamı olmak üzere toplumsal farkındalık çalışmaları yürüten Beyaz Ay Derneği'nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde yurt genelinde kan bağışı kampanyası başlatacağını kaydeden Hüsülüoğulları, “Kan vermeye engel yok’ sloganı ile başlattığımız kampanyamızda yurt genelindeki 80 şubemizdeki engelli ve engelli yakınlarımız ile toplu kan bağışında bulunacağız. Bu kampanyamızdaki amaç, kan bağışında toplumsal farkındalık oluşturmak,  kan vermenin engel tanımadığını, sağlığı uygun herkesin rahatlıkla kan verebileceğini kamuoyu ile paylaşmaktır" dedi.

Hüsülüoğulları, Kızılay'ın verilerine göre ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğunu, her bir kan bağışının 3 kişinin hayatını kurtardığını, böylesine insani ve ulvi bir olayda engellilerin de desteğinin olmasının önem ve anlamına dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi