İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hakkında bilgi ve farkındalığını artırmak ve MHRS kullanım oranını yükseltmek amacıyla, şehrin yoğun caddelerinde bulunan billboardlara afiş asıldı. 
Hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanması amacıyla kurulan MHRS sistemi ile vatandaşların kendi zamanlarını doğru yönetmeleri ve sıra beklemeden muayene olmalarını sağlamak amaçlanıyor. 
MRHS sistemini tanıtmak için çalışma başlatan İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 

 

MERKEZİ HEKİM  RANDEVU SİSTEMİ (MHRS): 
Vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesisleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Semt poliklinikleri için ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemini arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması ve hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması için yapılan bir uygulamadır.

 

MHRS’ DE RANDEVU NASIL ALINIR?
ALO 182 aranarak 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Web'den; Vatandaşlar, 182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir. Vatandaşlar, www.hastanerandevu.gov.tr adresine girip Randevu Al butonuna basarak, kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.

 

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?
ALO 182 aranarak ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 30 dakika önce yapılmalıdır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir. İnternet üzerinden; Hastane Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır. Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.