FATİH BATTAR

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

İtfaiye Müdürlüğü yanındaki Kültür Park’ta gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığına işaret ederek, bu tür rahatsızlıkların en büyük nedeninin ise hareketsiz yaşam olduğunu söyledi. Herkesi hergün düzenli olarak spor yapmaya davet eden Sobacı; “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması fiziksel aktivitenin sağlık açısından öneminin yeterince anlaşılmaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, gibi hastalıkların daha fazla görünmesine neden oldu.” dedi

 Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlendiğini vurgulayan Sobacı; Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Bu konuda yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Günlük yaşantımızdaki hareketi artırmak için günde en az 10 bin adım tansiyon dahil bir çok hastalığı önler, tedavi eder.” şeklinde konuştu

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkan obezitenin dünya genelinde attığını belirterek, bu tür hastalıkları önlemek adına vatandaşların hareketli yaşamı bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye’de artık insanları zorla günde 10 bin adım atmaya ikna edilmeye çalışıldığını aktaran Yüksel, bu konuda herkesin ailesini, arkadaşlarını her gün 10 bin adım atması için ikna etmeye davet etti.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Folklor ekibi gösteri yaptı. Ardından protokol üyeleri ile birlikte öğrenciler ellerinde Sağlıklı Yaşam pankartları ile Kültür Park’ta yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Program Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin çuval yarışı ve Özel Platin Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin halat çekme yarışı ile sonlandı.

Renkli görüntülerin oluştuğu programda sağlıklı yaşam için günde 10 bin adım atılması gerektiğine dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi