İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Çorum’da bir internet sitesinde ‘25 sağlıkçı çalışan karantinaya alındı’ şeklinde çıkan habere ilişkin bir açıklama yaparak, 2 ve 5 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda sadece bir kişinin testinin pozitif çıktığını, 18 kişinin ise testinin negatif çıktığını ve görevlerinin başında olduğunu kaydetti.

2 ve 5 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda bir sağlık personelinin Covid-19 testinin pozitif çıkması sonucunda evde izolasyonu sağlanarak sağlık durumu ilgili personeller tarafından takip edildiğini ifade eden Sobacı; “İstasyonda görev yapan personellerimize PCR testi uygulanmış sonucu negatif çıkan 18 personelimiz aktif görevlerine devam etmekte olup, 1 personelimizin kronik rahatsızlığı olması sebebiyle, test sonucu negatif çıkmasına rağmen tedbir amaçlı evde izolasyon uygulaması sağlanmaktadır. ASHİ sağlık hizmet sunumuna devam etmektedir. Gerçekleştirilen filyasyon çalışmaları göz önüne alındığında, Covid-19 testi pozitif çıkan sağlık personelimizin hastalığa bulaş yerinin işyeri ortamı olmadığı düşünülmektedir. 25 sağlık çalışanının karantinaya alındı iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haberde bahsi geçen “Bakanlıktan gelen ödenek ASHİ Merkezi yapımına yetmedi mi?” sorusuna da açıklık getiren Sobacı; “Bakanlığımız tarafından ilimize 2 adet yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yapılabilmesi için ödenek gelmiştir. Bu İstasyonlardan bir tanesi Çorum Belediyesi tarafından Müdürlüğümüze yer tahsisi yapılan Kale Mahallesi Ekin Caddesi üzerinde bulunan adreste, diğer istasyon ise Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası bahçesinde inşa edilmiştir. Yapımı tamamlanan istasyonların abonelik işlemleri ile ilgili süreç devam etmekte olup, en kısa sürede halkımızın hizmetine açılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi