M.BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Pandemi Süreci Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Çorum Merkez muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli, Ticaret Borsası tarafından hastaneye kazandırılan PCR cihazı sayesinde Türkiye’de Kovid 19 test sonuçlarını en hızlı şekilde yayınlayan illerden birinin Çorum olduğunu söyledi.

‘TEST SONUÇLARINI EN HIZLI VEREN İLLERDEN BİRİYİZ’

Hastane olarak daha Türkiye’de Kovid 19 görülmeden önce hastane personelini bilgilendirdiklerini ve önlemler almaya başladıklarını belirten Sezikli, Ticaret Borsası tarafından hastaneye kazandırılan PCR cihazlarının cankurtarıcı gibi geldiğini ifade ederek; “İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle PCR laboratuvarı kurduk. PCR’ı kurarken kovidi düşünmedik, başka testler için kurduk. Bu bize büyük cankurtarıcı olarak geldi. Türkiye’nin birsürü ilinde PCR testi yerinde yapılmazken Çorum’da kovid sürecinden 3,4 hafta sonra PCR testi yapmaya çalıştık. Bunun şu faydası oldu. Samsun’da, İstanbul’da bir hasta benim kovid testim 4,5 günde anca çıkıyor derken biz 24 saati aştığı vakit kendimize dert etmeye başladık. Ticaret Borsası’nda bir tane daha varmış, onu da aldık. Naki Özkubat’a ve Çetin Başaranhıncal’a teşekkür ediyorum. Bu iki cihaz sayesinde binin üzerinde test çalışabiliyoruz. Bu çok ciddi rakam Çorum için. Çoğu ilde hala süreler çok uzun. PCR sonuç süresi olarak en kısa olan illerden biriyiz.” şeklinde konuştu

Detay haber yarın Hakimiyet’te...

Editör: Haber Merkezi