FATİH BATTAR

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz  ve parti yönetimi ile birlikte Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Temeli 1 yıl önce atılan merkezin ihalesinin 24 Eylül’de daha yeni ihalesinin yapılacağını belirten Tahtasız; “Bundan tam bir yıl önce düzenlenen temel atma töreninde buranın 180 günde tamamlanacağı müjdesi verilmişti. Çorum halkı adına bizde çok mutlu olmuştuk ama ne hikmetse bir yıl geçmesine rağmen burası temel halinde kaldı.” dedi

Siyasilerin açıklamalarına göre merkezin şimdiye kadar açılmış olması gerektiğini ifade eden Tahtasız, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin 24 Eylül’de ihalesinin yeni yapılacağını ve arsa tahsisinden sonra 320 günde tamamlanacağını kaydetti.

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin de diğer yatrımlar gibi yarım kalmaması için projenin takipçisi olmaya devam edeceklerini aktaran Tahtasız; Burada Çorum’da yarım kalan havaalanı, hızlı tren, Mersin-Ankara-Çorum-Samsun arası yük treni projesi, Polis Okulu, Askeri Acemi Birliği, Kapalı Spor Salonu, Belediye Hizmet Binası, Tarımsal Sulama projeleri, Alacahöyük Hitit Barajı gibi yıllarca beklemeyelim.” şeklinde konuştu

‘ÇORUM’DA RANDEVULAR ARTIK TORPİLLE ALINIYOR’

Çorum’da sağlık alanında ciddi sorunların yaşandığını ifade eden Tahtasız, randevu ve doktor yetersizliğine dikkat çekti.

Torpili olmayanın randevu alamadığını belirten Tahtasız;  “Türkiye’nin her yerinde yaşandığı gibi Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yeteri kadar uzman doktor olmadığından dolayı hastalarımız 182 Alo Randevu hattını aradığında 15 gün sonrasına ancak randevu veriliyor yada bazı doktorlarımızdan hiç randevu alamıyorlar. Bu durumdan dolayı maddi yetersizliklerine rağmen hastalarımız özel hastanelere gitmek zorunda bırakılıyor. Doktor yetersizliğine örnek verecek olursak 7.ayda bir vatandaşımızın geçirmiş olduğu iş kazası sonucu tek göğüs cerrahı olması ve o günde doktorun izinli olması sebebiyle hastamız 14 saat bekletildikten sonra ancak Ankara’ya sevki yapılabildi.” ifadelerini kullandı.

Radyoloji uzmanı yetersizliği sebebiyle  ultrason çekimleri için 3 ay sonrasına gün verildiğini dile getiren Tahtasız; “Ayrıca heyet raporu alacak olan hastalarımızda aynı sorunu yaşamaktadırlar. Çorum’da Devlet Hastanesi tekrar hizmete açılmadığından halkımız siyasilerden yada yetkililerden torpil aramak zorunda bırakılıyor. Bu durumdan halkımız çok rahatsız. Bu sorunların acilen çözülmesi gerekmektedir.” diye konuştu

‘HİTİT ÜNİVERSİTESİ GELİŞİRSE ÇORUM DA GELİŞİR’

Konuşmasında Güney Kampüsü’ne de yer veren Tahtasız, iki yıldır Güney Kampüsü’ne çivi çakılmadığını belirterek, şunları söyledi;

“2009-2010 öğretim yılında açılan Çorum Tıp Fakültesi öğrencileri Ankara Gazi Üniversitesinde öğrenim gördüler. 2017-2018 yılından itibaren Çorum’da Hitit Üniversitesine bağlı Fen Edebiyat Fakültesinin bir kısmında yetersiz koşullarda eğitim ve öğrenim görmektedirler. 461 dönüm alan Hitit Üniversitesine Güney Kampüsü yapılmak üzere tahsis edildi. 2018 yılında temel atılacağı ifade edilen Güney Kampüsü tam bir Sağlık Merkezi olarak düşünülmüş, ilimizin çehresini değiştireceğini umduğumuz bir proje olmuştur. Burada Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Kongre Merkezi, 200 Yataklı Hastane, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Deney Hayvanları Araştırma Merkezi, Sağlık Hizmetleri Meslek YükseK Okulu, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzundan oluşan bir sağlık merkezi yapılması projede bulunmaktadır.  6 Ekim 2020 tarihinde Hitit Üniversitesi Güney Kampüs Altyapısı ve Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Mimari ve Mühendislik Projelerinin Hazırlanması işi ihale edilmiştir.Bu projeyi Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok önemsiyoruz ve bir an önce tamamlanması için her türlü çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz. Laf değil iş istiyoruz. Pandemi döneminde yaşananlar genel anlamda bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini ve vazgeçilmezlik özelliğini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Üniversiteler sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik kalkınma için gerekli olan önemli temel kuruluşlardır.

Maalesef ki üniversitemiz istenilen seviyeden oldukça uzak olup gençlerimizin tercih ettiği bir üniversite değildir. Fakültelerin bir çok bölümleri açılamamış, açılanlarda da bir çok sorunlar ve eksiklikler bulunmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinin başında alt yapının yapılamamış olmasıdır.  Alt yapı öğrenme, öğretme, çalışma ortamlarıdır. En önemli alt yapı insan alt yapısıdır. İdari personellerin tercih edeceği bir il olmamız gereklidir. Çorum’u çağdaş bir bilim merkezi yapmak için bu projenin takipçisi olacağız.”