Çorum FK tarihinin en yüksek bütçeli ve en büyük hedefli kadrosunu kurdu. Kadro oluşturuldu ve yeni sezon hazırlıklarının üçüncü etabını Bolu’da sürdürüyor. Buraya kadar her şey çok güzel özellikle camianın içinde olan ve kırmızı siyaha gönül verenler için.

Ancak işin perde arkasında büyük yalnızlık var. Çorum FK Başkanı Fatih Özcan kişisel çabaları ile şampiyonluk hedefi ile oynayacak bir kadro oluşturdu ve bu yükün altından kalkmak için çaba gösteriyor. Yanında olan iki kurum var birisi Çorum Belediyesi diğeri Ahlatcı Holding.

İki sponsorun verdiği toplam para kulübün iki futbolcusunun alacağını karşılıyor. Gerisi ise tamamen Fatih Özcan’ın omuzunda. Kulüp sponsorluk, kombine bilet ve loca satışları gibi gelir kaynakları oluşturmak için çalışma yapıyor. Yapıyor ancak hak getire ne duyan nede en ufak bir katkı veren var.

Sosyal medya çıktıktan sonra artık hiç bir şey gizli kalmıyor. Gerek grubumuzda gerekse diğer kulüplere illerinden sağlanan katkıları ve destekleri tüm kamuoyu okuyor görüyor. Afyon valisinin prim ve peşinat ödemesini, Vanspor’a bakanlık tarafından gönderilen desteği, Bayburt valisinin kulüpten çıkmamasını, Sakarya Belediyesi’nin kulübe sağladığı katkıyı vs vs.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Çorum FK iki sponsor desteği dışında destek veren yok. Sezonun başlamasına üç hafta var ve oluşturulan kadronun ödemelerinin maçlardan önce yapılması ve takımın lige yüksek moralli girmesi hedefe giden yolda çok önemli.

Kimse klavye başında delikanlılık yapmayacak her kes kırmızı siyaha gönül veren herkes bu taşın altına elini koyacak. Nimeti olduğu gibi külfetide paylaşmayı bilecek. Gücü yeten storeden forma alacak gücü yeten kombine alacak gücü yeten loca alacak. Tabi hepsinden önemlisi şehrin mülki amirleri, sanayici ve işadamlarının kulübe sahip çıkması destek vermesi.
Tesisi, stadı ve bu sezonki kadrosu ile hakettiği üst lige ulaşmak için çok iyi bir şans yakaladı. Bunu iyi kullanması için ise bir kaç kişinin değil tüm Çorum’un bu soruna sahip çıkması ve destek vermesi gerekiyor. Bu konuda umudun mu varmı derseniz kesinlikle yok.

Bugüne kadar yazdığım yüzlerce yazının içinde bu tür destek taleplerinde bulundum. Aldığımız cevaplar ise hep olumsuz oldu. Ne zaman ki başarı geldi o zaman sevince ortak olanlar zor dönemde hiç ortalıklarda görünmediler.

Bizim işimiz sorunları dile getirmek ve çözümü için katkı vermek kamuoyunu bilgilendirmek. Umarım ben yanılırım ve Çorum duyarlı olarak şehrin takımına sahip çıkar. Sadece takımı demek yanlış olur bu şehrin bir anlamda markası konumundaki bu kulüp en büyük tanıtım aracımız olacaktır.

Önceki hafta yazımda hedefe giden yolda sezona iyi başlamak ve şehrin takıma sahip çıkmasının önemini belirtmiştim.Geldiğimiz bu noktada sorumluk şehrin mülki amirleri ve ileri gelenlerinde. Onların yapacağı öncü katkılar şehri harekete geçirecek ve sezonun en kritik döneminde kulüp rahat bir nefes alacaktır. Bekleyip göreceğiz inşallah Çorum bu duyarlılığı gösterir ve rota kupa hedefinin meşalesi tüm şehirde yakılır.