Efendim teorik bilgi pratikte uygulanmazsa, tarifi yazılmış helva gibidir. Köyde bekâr olarak görev yaparken canın helva çeker. Nasıl olsa internette tarifi var, bir helva yapayım dersin. Unu, yağı alırsın ve en iyi aşçıların yazdığı tarifi okursun ama bir türlü helvanın kıvamını tutturamazsın. Bunun aksine bu işin tatbikatında, mutfağında bulunan 70 yaşındaki teyzemiz tarif, marif okumadan en leziz helvayı ortaya koyabilir. 
Genç Profesör Mustafa inan'ın (1911-1967) evinde soba yanlış kurulduğu için tütmeye başladı. Borulardan eşyaların üzerine zifir akıyordu. Profesör düşündü, taşındı hatayı sobanın yakılışında buldu. Sabahları sobayı yakan hanımına 'Soba nasıl yakılır?' konulu teorik bir ders verdi. Fakat soba tütmeye devam etti. Karısının uygulamasını yetersiz bulan profesör, bir pazar günü işe kendisi girişti. Hanımına da 'Soba nasıl yakılırmış bak gör' dedi. Hanımı sonucu tahmin ettiği için içerdeki odaya kaçtı ve pencereden dumanın ne zaman çıkacağını beklemeye başladı. Maalesef profesörün soba yakma tatbikatı başarısızlıkla sonuçlandı. Son anda odaya giren hanımı eşyaları zor kurtardı. Çünkü sobanın yakılmasında değil, kurulmasında yani baca ile soba bağlantısında bir hata yapılmıştı. 
Hanımına uzun uzun teorik bilgi veren  genç profesör, kendi de hata yapınca 'Demek teorik bilgi, uygulanmayınca işe yaramıyormuş..!' diye mırıldanarak eşinden özür diledi.
Karbonmonoksit zehirlenmelerinde ilk yardım 
Zehirlenme: Zehirli maddenin  vücuda girmesi sonucu ortaya çıkan duruma zehirlenme denir. Karbonmonoksit zehirlenmesi, solunum yoluyla olan zehirlenme şeklidir. 
Belirtileri: İyi yanmamış kömür ve egzoz  dumanı gibi çeşitli nedenlerle vücuda giren karbonmonoksit gazı kandaki HEMOGLOBİNİN  % 25 'ini tuttuğu zaman bulantı, baş dönmesi, kaslarda kuvvetsizlik olur. Deri, kiraz kırmızısı rengini alır. Eğer bu durumda iken temiz havaya çıkmazsa, daha fazla karbonmonoksit kanda çok kısa zamanda birikir. Bilinç kaybı gelişir. Kandaki birikim % 75' i bulduğu zaman solunum durması ve netice da ölüm olur. 
Yapılması gereken işlem: 
* Panik yapmayınız 
* Zehirlenen kişiyi hemen temiz havaya çıkarınız 
* Yalnız olup da, taşımanız mümkün değilse hemen  bulunan ortamı havalandırınız 
* Kesinlikle yürütmeyiniz. Kollarını, bacaklarını oynatmayınız. Çünkü vücudun oksijen gereksimi gereksiz yere artırılmış olur. 
* Yakasını, kemerini gevşetiniz 
* Hava soğuksa üşütmeyiniz, battaniye ile örtünüz. Soğuk, vücudun oksijen gereksinimi artırır. 
* Solunum durmuşsa, düzensiz ise ya da çok yavaşlamışsa düzenli olarak ağızdan ağıza yapay solunum yapınız 
* Gerekirse (bu konuda eğitimli iseniz) kalp masajı (dışarıdan  kalp masajı) yapınız 
* Zaman kaybetmeden 112  acil yardımı usulüne uygun arayarak yardım isteyiniz
Özetin özeti: ''Gıdalarda lezzet diye bir şey kalmadı / Hormon kelimesi her tarafı kapladı / Zehirlenme, eskiye göre sanki patladı / Velhasıl, not al bir yere / İhtiyaç halinde hemen ara, 114 ZEHİRLENMEYİ''
*
Sevdiğim söz : ''Personelini memnun etmeyen firma, müşterisini memnun edemez..!'' (Microsoft Gn. Md.)