HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor, Bağcılarspor deplasmanında ilk dakikalarda yediği golle mağlup duruma düştü Yakup Alkan’ın  36. dakikada golü ile sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Bağcılar karşısına sakat ve cezalı futboluların çokluğu nedeni ile özellikle orta alanda çok dar bir kadro ile mücadele etmek zorunda kalan Yeni Çorumspor ilk dakikada yediği golle birlikte yarım saatlik bölümde sahada çok kötü bir görüntü ortaya koydu.
Ev sahibi takımın baskı kurduğu bu bölümde bir topu direkten döndü. İlk yarının son yarım saatlik bölümünde oyunda kontrolü eline geçiren Yeni Çorumspor 36. dakikada Yakup’un golü ile skoru 1-1 yaptı. İkinci yarıda ise orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta iki tarafta hücumda fazla etkili olamadı. Kırmızı Siyahlı takım ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişde doğruları yapamayınca pozisyon bulmakta zorlandı. 
Duran toplarda gol arayan iki takımın bu çabası sonuç vermedi ve maç ilk yarıda atılan goller ile 1-1 beraberlikle sona erdi. Karşılaşmayı Başkan Fatih özcan ile birlikte İstanbul’dan gelen 150-200 kadar Çorumlu taraftarının yanında ev sahibi takımında taraftarları bu civarda destek verdiler.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:
2. dakikada savunmada Uğur’un büyük hatası sonucunda ev sahibi Bağcılarspor golü buldu. Uğur’un savunmada Osman Bodur’a pas vermek istediği top kısa düşünce araya giren Serhat topu aldı ceza sahasına girdi ve kaleci Onurcan’ın altından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
4. dakikada sağ kanattan ev sahibi takımın kazandığı faul atışında Ahmet Turan’ın ortaladığı topa Yusuf iyi yükseldi kafayı vurdu top az farkla auta gitti.
11. dakikada Yeni Çorumspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan kazanılan faul ataşında savunmadan seken topla Muhammet yayın üzerinde buluştu bekletmeden yerden sert vurdu top direğin dibinden az farkla auta gitti.
21. dakikada ev sahibi takım direğe takıldı. Sağ kanattan hızlı gelişen Bağcılar atağında Batuhan topla son çizgiye kadar indi yenden ortaya çıkardığı topa Özcan dokundu top yan direkten geri geldi savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
36. dakikada Yeni Çorumspor’un beraberlik golü geldi. Orta sahaya yakın noktada kazanılan faul atışında Uğur penaltı noktası sağ tarafına ortaladı bu anda Yakup sol tarafa doğru boşa çıktı Volkan yükseldi kafa ile golcü futbolcuya indirdi oda bom boş durumda sert bir vuruşla kaleci Burak’ın solundan topu ağlara göndererek skoru 1-1 yapan golü attı.
İlk yarı bu gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.
80. dakikada sol kanattan etkili gelen ev sahibi takımda Özcan topla hareketlendi ceza sahası yan çizgisinden ortaya çıkardı kaleye paralel giden topa kimse dokunamadı ve kırmızı siyahlı takım kalesi büyük bir tehlike atlattı.
90+3. dakikada Yeni Çorumspor tribünleri penaltı diye sevindi. Sol kanattan Kerem topla hareketlerdi ceza sahası son çizgisine geldiğinde rakibinin engellemesi ile yerde kaldı topta auata çıktı. Maçın hakeminin aut atışını gösterme şekli penaltı gibi algılanda kırmızı siyahlı taraftarlar büyük sevinç yaşadı.
Maçta ilk yarı atılan gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi