HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor grubun güçlü takımlarından Karacabey karşısında 35 dakikada attığı dört gole bu sezonun en güzel futbolunu oynayarak ulaştı ve sahadan 4-1 galibiyet ile ayrıldı ve yarışa devam dedi.
Ligde üç hafta üst üste mağlup olduktan sonra geçtiğimiz hafta sonu sahasında Cizrespor’u zorda olsa 1-0 yenerek son veren kırmızı siyahlılar puan sıralamasında üzerinde olan rakibi Karacabey karşısında maça adeta fırtına gibi başladı.
Özellikle orta alanda rakibe baskı kurarak oyun kurmasına izin vermeyen kırmızı siyahlı takım 9. dakikada Kıvanç’ın mükemmel rövaşata golü ile 1-0 öne geçtikten sonra rakibin toparlanmasına izin vermeden 16. dakikada bu kez diğer genç isim Batuhan’ın kafa golü ile 2-0 öne geçti.
Karacabey’in top yapmasına izin vermeyen kırmızı siyahlılar Barış’ın golü ile farkı üçe çıkarırken 35. dakikada bu kez Mikail’in mükemmel vuruşundan bulduğu golle 4-0 öne geçti bu yarıda iki tane Kerem ve Emrah ile mutlak pozisyonlardan yararlanamadı.
İkinci yarıda daha kontrollü bir futbol ortaya koyan Çorum Belediyespor rakibine fazla pozisyon vermedi ve son bölümde bulduğu tek golle Karacabey sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Kırmızı Siyahlı takım Karacabey maçına geçen hafta Cizrespor maçındaki onbir ile çıktı.
Çorum Belediyespor maçın ilk yarısındaki ortaya koyduğu futbol ve attığı goller ile bu sezonun en iyi görüntüsünü verirken en güzel yanlardan birisi ise takımın iki golünü atan isim alt yapıdan gelen genç Kıvanç ve Batuhan’dan gelmesi olarak değerlendirildi.


MAÇTAN DAKİKALAR:
9. dakikada Çorum Belediyespor muhteşem bir golle 1-0 öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan Ertuğrul’un ceza sahasına yaptığı ortada Kıvanç topu göğsü ile yumuşattı ve üç rakibi arasında rövaşataya kalktı ve mümelmel bir vuruşla topu kalecinin sağından Karacabey ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi ve bu sezonda takımı adına ilk golüne imza attı.

15. dakikada bu kez sol kanattan Kıvanç topla hareketlendi ceza sahasına ortaladı altı pasa yakın noktada Emrah kafayı vurdu kaleci Mehmet Mert son anda köşeden kornere tokatladı ve ikinci gole izin vermedi.

16. dakikada kırmızı siyahlı takım ikinci golü buldu. Sol kanattan organize gelişen kırmızı siyahlı takım atağında Barış topla buluştu son çizgiye inmeden ortaladığı topa altı pasa yakın noktada iyi yükselen Batuhan kafayı vurdu ve kalecinin solundan ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçiren isim oldu.

17. dakikada Çorum Belediyespor üçüncü golü buldu. Orta alandan gelişen atakta Kerem ceza sahasına yakın noktada buluştu açısını buldu sert vurdu savunmadan seken topu iyi takip eden Barış altı pasa yakın noktadan sert bir vuruşla topu üçüncü Çorum Belediyespor golü olarak Karacabey ağlarına gönderdi: 3-0

33. dakikada savunmadan atılan uzun topta Kerem kendi sahasından aldığı topla rakibinden kurtuldu ve yaklaşık 50 metre topu sürdü bom boş durumda kaleci ile karşı karşıya kaldı kaleciden kurtulmak için çalımı attı boş kaleye göndermek isterken son anda savunma kayarak topu kornere attı ve kalesini mutlak bir golden kurtardı.

35. dakikada dördüncü gol Mikail’in mükemmel vuruşundan geldi. Barış’ın pasında topla buluşan Mikail ceza sahası dışından yaklaşık 25 metreden kalecinin önde olduğunu gördü ve uzak kale direğine mükemmel bir sol ayak içi ile plaseledi ve skoru 4-0 yapan golü attı.
42. dakikada orta alandan topla hareketlenin Barış ceza sahası üzerinde Kerem’in önüne çıkardı penaltı noktası üzerinde sert vurdu kaleci son anda topu köşeden kornere tokatladı.

45. dakikada konuk takım mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Mikail savunmada topla rakibini çalımlamak isterken kaptırdı topla buluşan Ercan bom boş pozisyonda ceza sahasına girdi kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldığı anda köşeye gönderdi top direğin dibinden auta gitti.
İlk yarıyı Çorum Belediyespor 4-0 önde tamamladı.

72. dakikada Karacabey’in golü geldi. Orta alandan gelişen Karacabey atağında topla buluşan Mehmet rakibinden kurtuldu ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı andan köşeden topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 4-1.

Editör: Haber Merkezi