MURAT KARASU
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu Çorum ziyaretleri kapsamında amatör camia ile bir araya geldi. Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Spor Kompleksi açılının ardından gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu daha sonra kompleks içinde yer alan Nazmi Avluca Eğitim Salonunda amatör camia ile bir araya geldi.


Bu toplantıya Bakan Kasapoğlu ile birlikte Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, ve Erol Kavuncu, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ile birlikte Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleri ile il temsilcileri, amatör spor kulüp başkan ve yöneticileri, antrenörler katıldılar.


Toplantıda ilk ASKF Başkanı Sefer Kurtaran’ın konuşmasının ardından Bakan Muharrem Kasapoğlu yaptığı değerlendirmede Çorum’un sporda mutlaka bir açılım yapması gerektiğini söyledi. Kasapoğlu Demokrasi Buluşmasına katılan gençlere sorduğunda devamlı spor yapan oranı % 10 civarında. Bu oran çok düşük ve kesinlikle bu oranı artırmamız gerekiyor.


Çorum genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen spor yapan gençlerin oranı çok düşük. Amatör spor camiası, sporumuzun bel kemiği. Bu yüzden sık bık bir araya geliyoruz. Sizler, bizim olmazsa olmazlarımızdansınız. Sizin için elimizden gelenin fazlasıyla yapıyoruz, yapacağız da.Türkiye’de, 24 Haziran’dan sonra yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde, sporun da büyük önemi var. Ülkemizde sporu daha yukarılara taşıyacağız. Bu yolda sizler de bizim yanımızda olacaksınız.Biraz araştırma yaptırdım. Çorum genç bir nüfusa sahip ama spor yapanların oranı yüzde 10’u bile bulmuyor. Oran çok düşük. Sporu daha yaygın hale getirmeliyiz, tabana yaymalıyız.


Bu doğrultuda, sizlerden yapılarınızı gözden geçirmenizi ve branş sayılarınızı artırmanızı istiyorum. Bizim amacımız, Çorum’u bir spor şehri haline getirmek. Bu doğrultuda hiçbir destekten kaçınmayız. Ama, alışkanlıklarınızı değil de ihtiyaçları yapalım. Çorum, sporda mutlaka açılım yapmalı. Türkiye, tesis bakımından Avrupa’dan önde. Bu tesislerimiz halka açık. Bu tesislerin herkesin kullanmasını istiyoruz. Tesis yapmaya devam edeceğiz. Çorum ziyaretimizde, bazı yerlere botanik havuz, bazı yerlere semt sahaları, bazı yerlere gençlik merkezi sözü verdik. Bu sözlerimizi yerine getirip Çorum’u spor şehri yapma arzusundayız. Çorum’da o potansiyel var.