HALİL ÖZTÜRK
Amatör futbolda son kararı Federasyon verecek. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetimi’nin hafta sonu yaptığı toplantıda yerel liglerin ve Bölgesel Amatör Ligin başlaması ve mevcut durum detaylı olarak masaya yatırıldı.

Yapılan uzun görüşmeler sonucunda devam eden Covit-19 salgını nedeni ile liglerle ilgili kararın Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna bırakılmasına uygun görüldü. Toplantı sonrasında kısa bir bilgilendirme açıklaması yapan TASKK Genel Başkanı ve Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez ‘TFF Amatör İşler Kurulu 2020-21 sezonu amatör ligler ile ilgili yaptığı toplantı sonunda alınan kararlar, Ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Covid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulunun önerileri çerçevesinde TFF Yönetim Kurulunun onayı ile resmî açıklama bu hafta yapılacaktır. Resmî açıklama dışında yapılacak açıklamalara itibar etmeyiniz’ dedi.

Toplantıda öne çıkan kararın ise mevcut şartlarda futbol alt yapısındaki müsabakaların oynanmasının mümkün olmadığı görüşü hakim. Kurulun yerel liglerde en üst olan 1. Amatör Küme, Süper Amatör Küme ve Bölgesel Amatör Liglerinin oynatılması için yapılabilecekler ele alındı.