Çorum Belediyesi Gençlikspor Başkanı Nadir Solak 2018’i dolu dolu geçirdikleri bu yılda başarılarını artırarak devam ettirmenin gayreti içinde olduklarını belirterek ‘Çorum’da amatör sporu profesyonelce yöneterek sporun lokomotifi olmaya devam edeceğiz’ dedi.


Nadir Solak dün Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Yabacıoğlu, Hüseyin Teke, Selahattin Kartal, Salih Karslıoğlu, Mustafa Salih Yüzgeç, Fatih Köken, Erol Şahin ve Ömer Faruk Yetim ile birlikte Mevlana Spor Salonu Şark Köşesinde düzenlediği basın toplantısında 2018 yılındaki faaliyetleri ve başarıları 2019 yılı hedefleri konusunda bilgiler verdi. Henüz iki yıllık bir kulüp olmalarına karşın 18 branşta faaliyet gösterdiklerini belirten Solak, ‘Atletizm, Badminton, Bedensel Engelliler yüzme, masa tenisi, bocce, ile boks, güreş, bocce bowling ve Dart, güreş, halk oyunları, judo, karate, masa tenisi, tekvando, voleybol, yüzme, özel sporcular yüzme ve masa tenisi ile satranz branşında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
 

‘18 branşta 1202 faal sporcumuz var’
Faaliyet gösterdiğimiz 18 branşta faal sporcu sayımız 1202 oldu. Bu branşlar içinde Uluslararası turnuvalarda masa tenisinde Uğurcan Dursun’un kazandığı Dünya Turnuvası sekizinciliği ve Avrupa En iyi sporcular üçüncülüğü, badmintonda Balkan Şampiyonluğunu ikinciliği ve üçüncülüğü, Uluslararası şampiyonada deece ile beş Türkiye birinciliği, yedi ikinciliği ve on bir üçüncülük olmak üzere toplam 38 derece yaptık.

 

‘Güreş’de bizim bünyemize geçti’
Bu yıldan itibaren kulüp bünyemize katılan güreşte ise bir Dünya ikinciliği Üniversiteler Dünya ikinciliği, Avrupa üçüncülüğü altı uluslararası şampiyona derecesi, üç Türkiye Şampiyonluğu iki ikinciliği ve üç üçüncülük olmak üzere 19 madalya kazanıldı. Liglerde ise Badminton’da Süper Lig, güreşde büyükler serbestte süper grekoromende 1. lig yıldızlarda serbest güreşte 1. miniklerde ise 2. ligde Bocce’de en üst lig olan 1. ligde masa tenisinde ise erkeklerde 2. bayanlarda ise 3. ligde voleybolda ise 2. ligde mücadele ediyoruz.

 

‘Voleybol’da ilk hedef 1. lig sonraki hedef ise Efeler’
Takım sporlarında faaliyet gösterdiğimiz voleybolda hedefimiz öncelikli olarak 1. lige yükselmek. Geçen yıl ilk kez mücadele ettiğimiz 2. ligde bu yıl kazandığımız tecrübe ile 1. lige yükselmek istiyoruz. Şu anda gruptan play-off’a yükselmeyi büyük oranda garantiledik. Hedefimiz iki aşamalı final grubunuda geçerek 1. lige yükselmek. Bu hedefi koyarken diğer yandan da alt yapımızı güçlendirerek kendi sporcularımızıda kadromuza katıyoruz. Şu anda 2. lig kadromuzda altı tane alt yapıdan yetişen oyuncumuzun olması bizin en büyük kazancımız.
‘Masa Tenisi ve Badminton’da çok iyi alt yapımız var’
Masa Tenisi’nde Badminton’da gerçekten çok iyi bir alt yapı oluşturuldu ve önümüzdeki yıllarda bu branşlarda Türkiye’de söz sahibi konuma geleceğimize inanıyorum. Masa Tenisinde minikler ve küçüklerde mücadele eden sporcularımız 4-5 yaş büyüklerin oynadığı gençlerde rakiplerine üstünlük kuruyorlar. Bu sporcularımız önümüzdeki yıllarda şampiyonalara ve milli takıma damga vuracaklarına inanıyoruz.

 

‘Antrenman istikrarı olmazsa olmazımız’
Sportif anlamda elde ettğimiz başarılar tabiki önemli ancak asıl önemli olan gençlerimize antrenman bilincini kazandırmak ve kulüp olarak sloganımız olan ‘Önce ahlak sonra spor’ bilincini aşılamak. Tüm branşlarda en önem verdiğimiz konu antrenmanlara devamlılık. Bu kadar kötü alışkanlığın olduğu ortamlarda gençlerimizi spor alanlarına çekmek ve onları hem bu kötülüklerden uzak tutmak hemde başarılı sporcular çıkarmak öncelikli hedefimiz.

 

‘Kazanmak için her yol mübah değildir’
Kazanmak kadar kaybetmeninde sporun içinde olduğunu öğretmek haketmediğini almayan sporcu erdemini gösterecek gençler  yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Kazanmak için her yolu mübah gören değil haketmediğini istemeyen sporcular yetiştirmek gayreti ve hedefi içindeyiz.
‘Ekip ruhuna uygun isimlerle çalışıyoruz’
Bizim diğer hedefimiz ise amatör branşları profesyonel anlayışla yönetmek. Belediye Başkanımız Zeki Gül ve Başkan Yardımcılarımızın verdiği destek ve katkı ile kendilerini ispat etmiş milli takımlar düzeyinde görev yapmış doğru antrenörleri bularak o branşlarda aktif olmak amacındayız. Şu anda çalıştığımız antrenörlere baktığımızda bunu görmemiz mümkündür. Ekip ruhuna uygun ve bizim belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışan antrenör arkadaşlarımız ile yolumuza devam ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir ekip çalışması yapıyoruz. Elde edilen bu başarılarda ekip ruhunun önemi çok büyük. Anadolu’da sportif alanda yaptığımız faaliyetler ve çalışmalar ile örnek gösterilen bir kulüp haline gelmemiz bu kadar kısa sürede çok önemli.

 

‘Alt yapı çalışmaları meyvelerini verecektir’
2019 yılında hedefimiz bu başarıların üzerine çıkmak. Alt yapı çalışması yaptığımız bazı branşlarda önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Masa Tenisi ve Badminton’da elde edilen bu başarılar artarak devak edecektir. Karate branşında yeni antrenör arkadaşımızın çalışmalarına ilgi çok büyük önümüzdeki yıllarda bu branşta başarılar gelecektir. Judo branşındaki çalışmalar sonuç verecektir. 
‘Bu yıl daha büyük başarıları hedefliyoruz’
Güreş branşında Çorum Belediyespor’daki tüm sporcularımızın lisanslarını Çorum Belediyesi Gençlikspor bünyesine aldık ve ilimizde yapılan Türkiye Şampiyonasına kulübümüz adına katıldılar. Bundan sondaki süreçtede kulübümüz adına büyük başarılar kazanacaklarına inanıyorum. Ferdi branşlarda bu yıl kazanılan 57 madalya sayısını daha yukarılara çıkarmak hedefimiz. Voleybol’da isebu yıl 1. lige çıkmak bir kaç yıl burda kazanacağımız tecrübe ile Efeler liginde kulübümüzü ve Çorum’u temsil etmek istiyoruz. Yeni salonumuz bittiğinde üst liglerde bir takımımızın olmasını çok önemsiyoruz.

Editör: Haber Merkezi