MURAT KARASU
İl Özel İdaresi tarafından Çorum amatör spor kulüplerine alınan malzemeler dün düzenlenen törenle dağıtıldı. İl Özel İdaresinde yapılan törende ilk olarak Vali Mustafa Çiftçi tarafından İl Genel Meclisi üyeleri ile Amatör Spor Kulüp temsilcilerine yemek verdi.

Yemek sonunda ilk olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, malzemelerin amatör kulüplere hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran’ın konuşmasının ardından Vali Mustafa Çiftçi bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İl Özel İdare bahçesinde düzenlenen malzeme dağıtım törenine Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Özel İdare Sekreteri Recep Çıplak ile İl Genel Meclisi üyeleri ile malzeme alacak kulüplerin temsilcileri hazır bulundu.
Törende ilk olarak Amatör futbolda 1. ve 2. Amatör Küme’de şampiyonlukları tescil edilen kulüplerin kupaları verildi. Daha sonra ise maçları erken başlayacak 17 kulübün malzemeleri İl Genel Meclis Üyeleri ve ASKF Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

İl Özel İdaresi tarafından ayrılan bütçe ile ASKF’ye üye 37 kulübe toplam 118 bin lira tutarında içinde her kulübe 20’şer adet futbol topu, 40’ar adet tozluk, ikişer kaleci eldiveni ve 20’şer adet ise yağmurluk bulunuyor. Çorum Voleybol takımına 7 adet voleybol maç topu, İl Özel İdarespor’a ise Kick Boks malzemesi alındı.

Dün düzenlenen malzeme dağıtımında Çorum Voleybol, Osmancık Belediyespor, Çimentospor, Hitit İşitme Engelliler, Çorum İşitme Engelliler, Bayat Belediyespor, Eti Lisesi Gençlikspor, İl Özel İdarespor, İskilipspor, İskilipgücü, Mecitözü Gençlerbirliği, Mimar Sinan Gençlikspor, Osmancıkgücüspor, Sungurlu Belediyespor, Ulukavakspor, Çorumspor ve Çorum FK kulüplere teslim edildi. Diğer kulüplerin malzemeleri ise ligleri başlayınca teslim edilecek.