HARUN AKKAYA

Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan her yıl dü­zen­le­nen Ama­tör Spor Haf­ta­sı dün dü­zen­le­nen yü­rü­yüş ve ar­dın­dan dü­zen­le­nen gös­te­ri­ler ile so­na er­di.
Ama­tör Spor Haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri dün sa­at 11’de Adil Can­de­mir Gü­reş Eği­tim Mer­ke­zi önün­den baş­la­yan yü­rü­yüş ile start al­dı. Bu yü­rü­yü­şe Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü Şu­be Mü­dür­le­ri, ASKF Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri çok sa­yı­da bran­şın il tem­sil­ci­si, an­tre­nö­rü e spor­cu­la­rı ka­tıl­dı­lar.

Du­yu­ru­nun ye­ter­siz ol­ma­sın­dan do­la­yı ka­tı­lı­mın dü­şük ol­du­ğu göz­le­nen yü­rü­yüş Ga­zi Cad­de­si kal­dı­rı­mın­dan de­vam et­ti ve Spor Sa­lo­nu ar­ka­sın­da­ki po­to­la­rın bu­lun­du­ğu alan­da so­na er­di. Bur­da dü­zen­le­nen açı­lış tö­re­ni ise say­gı du­ru­şu ve İs­tik­lal Mar­şı ile baş­la­dı.

Ar­dın­dan Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran bir ko­nuş­ma yap­tı. Ama­tör spo­run geç­miş­te ga­ri­ban­lı­ğın fa­kir­li­ğin kol gez­di­ği bir alan ol­du­ğu­nu ve spor yap­mak için mal­ze­me bul­ma­nın im­kan­sız ha­le gel­di­ği bir dö­nem­den bu­gün tek tip kı­ya­fet­ler­le spor yap­ma im­ka­nı­na ka­vuş­tu­ğu­nu söy­le­di.

Kur­ta­ran, ama­tör spo­run ge­li­şi­mi için dev­le­tin ver­di­ği im­kan­la­ra her­ke­si­min kat­kı ver­me­si ha­lin­de spor­da çok da­ha ba­şa­rı­lı so­nuç­la­ra im­za ata­cak­la­rı­na inan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek ‘Spor­tif alan­da­ki bu ça­lış­ma­la­rı­mız­da her za­man bi­zim ya­nı­mız­da olan ve des­tek ve­ren Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü­müz Ha­şim Eğer ve tüm mü­dür­lük per­so­ne­li­ne te­şek­kür edi­yo­rum’ de­di.

Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer ise tö­ren­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da spor ah­la­ğı vur­gu­su yap­tı. Eğer, ama­tör spo­run öne­mi­ne dik­kat çek­ti ve bu alan­da ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rın ili­mi­zi ve ül­ke­mi­zi tem­sil ede­cek ba­şa­rı­lı spor­cu­la­rın ye­tiş­me­si için ha­ya­ti önem ta­şı­dı­ğı­nı söy­le­di.

Eğer, spor yap­ma­nın öne­mi­nin ar­tık her ke­sim­ler ta­ra­fın­dan ka­bul edil­di­ği­ni an­cak elit spor­cu ye­tiş­tir­mek için­de çok ça­lış­ma­nın öne­mi­ni be­lir­te­rek ‘Bu nok­ta­da an­tre­nör ar­ka­daş­lar­dan is­te­ği­miz spor yap­tı­rır­ken spor ah­la­kı­nı­da ço­cuk­la­rı­mı­za öğ­ret­men­le­ri. Spor ah­la­kı ol­ma­dan ba­şa­rı­lı ol­mak zor sür­dü­rü­le­bi­lir ba­şa­rı ise müm­kün de­ğil­dir. Bu yüz­den tüm an­tre­nör­le­ri­miz­den han­gi branş olur­sa ol­sun spor­tif ça­lış­ma­nın ya­nın­da spor ah­la­kı­nı­da öğ­ret­men­le­ri’ de­di.
Tö­ren da­ha son­ra vo­ley­bol, fut­bol ve tek­van­do bran­şın­da gös­te­ri­ler ile so­na er­di. Ama­tör Spor Haf­ta­sı de­ği­şik branş­lar­da haf­ta bo­yun­ca ya­pı­la­cak tur­nu­va­lar ile dü­zen­le­ne­cek.

Editör: Haber Merkezi