MU­RAT KA­RA­SU
Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ama­tör ku­lüp­le­ri­ne top­lam­da 253 bin li­ra nak­di yar­dım ya­pıl­dı. Nak­di pa­ra­nın da­ğı­tıl­ma­sı ne­de­ni ile Anit­ta Otel’de dü­zen­le­nen if­tar ve tö­re­ne AK Par­ti Ço­rum Mil­let­ve­ki­li Ah­met Sa­mi Cey­lan, Va­li Yar­dım­cı­sı Tur­gay Gü­leç, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Mil­li Eği­tim Mü­dür Yar­dım­cı­sı Hü­se­yin Kır, ASKF Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, İl Özel İda­re Ge­nel Sek­re­te­ri Re­cep Çıp­lak ile İl Tem­sil­ci­le­ri, Ku­lüp Baş­kan­la­rı, Yö­ne­ti­ci­le­ri ve an­tre­nör­le­ri ka­tıl­dı­lar. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül  ise baş­ka bir if­tar­dan top­lan­tı­nın son bö­lü­mü­ne gel­di ve ku­lüp tem­sil­ci­le­ri­ne iyi bay­ram­lar di­le­di.

İf­ta­rın ar­dın­dan dü­zen­le­nen tö­ren­de ilk ko­nuş­ma­yı ya­pan Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, ama­tör ku­lüp­le­rin eko­no­mik ola­rak zor ayak­ta dur­duk­la­rı­nı bu tür kat­kı­la­rın ha­yat­la­rı­nı sür­dür­me­le­ri için çok önem­li ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek ‘Be­le­di­ye­miz ve İl Özel İda­re­mi­zin mal­ze­me des­te­ği­nin ar­dın­dan Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­mü­zün bu nak­di yar­dı­mı ama­tör ku­lüp­le­ri­mi­ze bir can su­yu ol­muş­tur. Bu kat­kı­nın çık­ma­sın­da her za­man ya­nı­mız­da olan Mil­let­ve­ki­li­miz Ah­met Sa­mi Cey­lan’a tüm ama­tör spor ca­mi­ası­na te­şek­kür edi­yo­rum’ de­di.

Da­ha son­ra ko­nu­şan Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer ise Ge­nel Mü­dür­lük ta­ra­fın­dan 81 il­de­ki ama­tör ku­lüp­le­re nak­di des­tek sağ­lan­dı­ğı­nı Ço­rum’da ise 57 ku­lü­be 253 bin li­ra nak­di yar­dım da­ğı­tı­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Eğer, bu des­te­ğin ama­tör ku­lüp­le­ri bü­yük oran­da ra­hat­la­ta­ca­ğı­nı inan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek ‘Bu yar­dım ve spor ala­nın­da­ki is­tek ve ta­lep­le­rin­de hep yan­la­rın­da olan mil­let­ve­ki­li­miz Ah­met Sa­mi Cey­lan’a ço­ık te­şek­kür edi­yo­rum.
Bu yıl spor eği­tim da­ire­miz ta­ra­fın­dan il ge­ne­lin­de dört bi­ne ya­kın ço­cu­ğu­mu­zun spor ye­te­nek ve yön­len­dir­me ta­ra­ma­sı­nı ger­çek­leş­tir­di. Bu ça­lış­ma­da biz­le­re kat­kı ve­ren Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü­müz ve tüm per­so­ne­li ile Be­den Eği­ti­mi Öğ­ret­me­ni ve tüm an­tre­nör ar­ka­daş­la­ra te­şek­kür edi­yo­rum’ de­di.

Ah­met Sa­mi Cey­lan’ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Ço­rum’da ama­tör ku­lüp­le­re da­ğı­tı­la­cak 253 bin li­ra­lık tem­si­li çek pro­to­kol üye­le­ri ta­ra­fın­dan Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran’a tes­lim edil­di.
Tö­ren so­nun­da bil­gi al­dı­ğı­mız Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, ama­tör ku­lüp­le­rin ver­gi da­ire­sin­den bor­cu yok­tur ka­ğı­dı ala­rak İl Mü­dür­lü­ğü­ne ge­le­cek­le­ri­ni bur­da ha­zır mak­tu bir for­mu dol­du­ra­rak tes­lim ede­cek­le­ri­ni söy­le­di. Bu ev­rak­la­rın Genç­lik ve Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü’ne gön­de­re­cek­le­ri­ni be­lir­ten Eğer, pa­ra­la­rın ku­lüp­le­rin he­sap­la­rı­na ya­ta­ca­ğı­nı söy­le­di. Ku­lüp­le­re 4 ve 5 bin li­ra ci­va­rın­da pa­ra da­ğı­tı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di.