HALİL ÖZTÜRK
Ankara’da yapılan 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Çorumlu sporculardan iki bronz madalya. Çorum Belediyesi Gençlikspor Kulübünden Mehmet Can Töremiş ve Sümeyye Erkuş karışık çiftlerde, Yazıçarşı Gençlikspor’dan Cerennaz Balcı ise tek bayanlarda üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.
18-22 Nisan tarihleri arasında Ankara Badminton Federasyonu Olimpik Kamp Eğitim Merkezi’nde yapılan Türkiye Şampiyonasında 52 il ve 221 kulüpten 900 sporcu mücadele etti. Tek bayanlarda mücadele eden Yazıçarşı Gençlikspor’dan Cerennaz Balcı antrenörü Bayram Aydın yönetiminde eleme maçlarını kazandı ve yarı finalde rakibine yenilerek üçüncü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.
Aynı şampiyonada karışık çiftlerde mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlikspor Kulübünden Mehmet can Töremiş ve Sümeyye Erkuş çifti de antrenörleri Eren Murat Güngör yönetiminde eleme maçlarını kazanarak yükseldikleri yarı final maçını kaybettiler ve bronz madalya kazandılar.
Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren bu sporcularımız milli takım seçmelerinde mücadele etmeye hak kazandılar. Badminton branşında elde ettikleri dereceler ile bu sporcular Çorum’a önümüzdeki dönemde daha büyük başarılar kazandıracaklarını gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi