HALİL ÖZTÜRK
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve geldikleri günden itibaren Çorum FK’nın yanında olduklarını ve bundan sonrada olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aşgın ilk günlerde söylemlerinin hep farklı algılandığını ancak bugün gelinen noktada haklılıklarının ortaya çıktığını belirterek ‘Kulübe yapılan tüm katkılar yasal zemine oturtuldu ve kimsenin diyecek tek bir şeyi kalmadı’ dedi.

Başkan Aşgın Beltaş ile Ç orum FK arasındaki sponsorluk anlaşması imza töreninde yaptığı konuşmada ‘Çorumspor bizim göz bebeğimiz olan kurumlardan birisidir. Onun başarısı bizleri her zaman mutlu etmiş başarısızlığında ise üzülmüşüzdür. Genelde baktığımızda ise Çorum FK bizi mutlu etmiştir. Şampiyon olduğumuz sezon son mnaçlarının tamamını gidip izleme imkanı bulduk. Adana’da final maçında yaşadığımız sevinci asta unutamam. Bizlere bu sevinci yaşatan ve Çorum’u bir üst lige çıkartan herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Göreve geldikten sonra önceki dönemde imzalanan protokolün gereğini yaptık ardından yeni anlaşma yaparak bedellerini ödedik. Bugünde başkanımızla devamlı irtibat halindeyiz. Çorum FK bizim ortak paydramız başarısı ile oyun duyacağımız tek profesyonel kulübümüzdür.

Yeni sezon içinde sponsorluk konusunda anlaşma sağlamıştık. Bugün burda sembolik olarak imza atacağız. Ödemelere pandemiden dolayı erken başladık. Tamamen Belediyemize ait Beltaş üzerinden bu ödemeleri aylık 175 bin lira olarak kulübe yapıyoruz. Üç taksidini ödedik kalan yedi taksidide yine aynı şekilde ödemeye devam edeceğiz. Kulübün ihtiyacı olması halinde erken ödemelerde yapıyoruz.

Beltaş’ın yeni ürünü Halk Et olarak anlaştığımız 1 milyon 750 bin lira göğüs reklamına daha fazla veren iş adamamız olursa biz sırtında da olabiliriz hiç bir sorun olmaz. Çorum FK’nın her zaman arkasında dimdik durduk ve yine durmaya devam edeceğiz.

Göreve geldiğim günden itibaren vurguladığım bir husus vardı kulübün kurumsal bir yapıya kavuşturulması onun içinde Belediye olarak vereceğimiz destekleri Çorum FK’nin herşeyini yasal zemine oturması. Çorum FK’daki ilişkilerin resmi formatta olması ve kişilere bağlı olmayan bir durumda oluşmasıdır.

Buna en güzel örnekde şu an içinde bulunduğumuz tesisdir. Bu tesisi belediye yaptı ve şu anda bir çok Süper Lig kulübünde böyle özellikli ve güzel bir tesis yok. Gerek bu tesisi gerek araç tahsisi konusundaki tümünü birleştirdik ve ihale yaparak kulübe verdik. Şu anda bize kimsenin yasal olarak diyebileceği bir şey yok.

Çorum FK’nın 1.Lig’e, Süper Lig’e yükselmesini çok arzu ediyoruz. İnşallah uluslararası platformda Çorumsporumuz Çorum’a nice kupalar getirir. Bu doğrultuda sadece Çorum Belediyesi’nin desteği ile bu noktaya gelmesi pek de mümkün değil. Fatih Özcan’ın fedekarlıkla, arkadaşları ile bu işleri yürüttüğünü biliyorum.  Çorum Belediyesi samimiyetle her zaman arkasında. Ama bu yeterli değil. Ahlatcı Holding gibi firmalarımızın sayısı artması tüm sanayicilerimizin iş adamlarımızın holdingilerimizin sayılarının artması lazım. Taraftarın bir bilete gücü yeter öyle destek verir esnafımız forma alır, iş adamımız siyasilerimiz bir deplasmanı karşılar her kes gücü önünde destek verirse bu hedefe ulaşmamamız için hiç bir neden yok’ dedi.