HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya Amedspor deplasmanında hiç beklemedikleri ve hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek ‘Bu maçtan çıkaracak çok dersler var ve bunları çıkartıyoruz’ dedi.

Kaya dün yapılan haftanın ilk antrenmanı öncesinde yaptığı basın açıklamasında Amedspor maçı yaşanan ayrılıklar ve hafta sonu oynayacakları zorlu Samsunspor maçı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Amedspor gibi zorlu deplasmanda doksan dakikaya yakın bölümü 10 kişi oynamalarına karşın çok iyi bir oyun çıkardıklarını ve futbolcuların sahada basmadık yer bırakmadıklarını belirten Teknik Direktör Bahri Kaya ‘Maalesef bazen şartlar istediğimiz gibi gitmiyor.

‘Hakem kötü ancak bizim daha sorumlu davranmamız gerekiyor’

Kamuoyunda ve takımın içinde de hakemle ilgili olumsuz eleştiriler var. Hakemin kötü maç yönettiğine bende katılıyorum ancak futbolcularımın daha sorumlu davranmaları gerekiyor. Biz daha sorumlu davranarak ve olumsuzluklardan ders alarak hakemin kart çıkarmasını gerektirecek veya penaltı çalmasına neden olacak pozisyon yaratmamalıyız.
Ben kaç maçtır bu takımın başında çıkıyorum bir tek Manisa maçnda hakem ile ilgili eleştirilerde bulundum onunda arkasındayız. Hakemin düdüğünün ve kartının olumsuzluğuna sığınarak mesafe kademeyiz. Herkes sorumlu olacak işini yapacak kolay kart görmeyecek penaltı yapmayacak bu kadar basit.

‘Baskıya rağmen yanlış yapmayacağız’

Yazık değil mi doksan dakika 10 kişi oynayan takıma ve verilen emeğe. Bu kadroda geçen sezon üç tane final oynayan 7-8 futbolcu var. Kabul ediyorum oyuncularımızın üzerinde büyük bir baskı var ve bu baskı sonucunda bazen yanlış işler yapabiliyorlar. Ancak hem bu baskı ile mücadele edecek hemde yanlışları yapmayacağız. Amedspor yenilgisinden dolayı gerçekten çok üzgünüm deplasman geleneğini sürdürmek istiyorduk ancak maalesef olmadı’ dedi.

‘Devre arası planladığımızı on gün erken yaptık’

Kaya açıklamasında önceki gün yaşanan ayrılıklarla ilgili olarak ise bunun devre arası transfer döneminde yapılması planlanan bir olayın iki hafta erkene alınması olduğunu söyledi. Ortada absürt bir durumun olmadığını bu üç arkadaş iyi oyuncular olduklarını belirten Kaya ‘Bize ilk yarıda verdikleri performansı yetersiz gördğümüz için devre arasında play-off yolunda daha iyi oyuncularla ikinci yarıya girmek için bu hamleyi yaptık.

‘15-20 oyuncu gidip gelmeyecek’

Transfer dönemi resmen olmasada fiilen şu anda başladı ve bizde eksik mevkilerimizle ilgili görüşmelerde bulunuyoruz. Ayrıca bu üç oyuncumuzun son kuruşuna kadar alacaklarının ödenerek helalleşerek ayrılmasından dolayı Başkan Fatih Özcan’a teşekkür ediyorum. Çorum Belediyespor iken her sezon 15-20 oyuncu gelip gidiyordi. Artık böyle olmayacak ihtiyaca göre üç gidecek iki gelecek veya iki gidecek üç gelecek. Hem iyi bir kadromuz var hemde güçlü bir alt yapımız. Bunları iyi değerlendirmek zorundayız’ dedi.

‘Tek gündemimiz Samsunspor’

Takım olarak bugünden itibaren tek gündemlerinin Samsunspor maçı olduğunu belirten tecrübeli teknik adam ‘Yeni Çorumspor her maça kazanmak için çıkıyor. Bazen demeçlerimde bir puan diyorum fakat her maça kazanmak için çıkar ve öyle oynarım. Samsun maçıda öyle olacaktır. Kimle veya kimlerle oynadığımız önemli değil. Benim sahaya aslan gibi 11 tane delikanlım çıkacak ve ölümüne mücadele edecektir.

‘Çok iyi bir ekip yakaladık ve iyi bir hazinemiz var’

Benim camiadan isteğim her mağlubiyetin ardından takımla ilgili soru işaretleri oluşmasın. Burdan kamuoyundan ve taraftarlarımızdan rica ediyorum. Yıllarını futbola vermiş bir insanım çok iyi bir ekip yakaladık ve çok iyi bir hazinemiz var. Devre arasında eksik bölgelere yapacağımız takviyelerle bu sezon yakaladığımız şansı elimizin tersiyle itmeyeeğiz.

‘Play-off’a kalırsak iş daha kolay’

Bu çocuklara sahip çıkılam bizim takımımızda forma giyen oyuncular bu ligin üstündeler. Bu sezon play-off şansı yakaladık bunuda korumamız lazım. Play-off’a kalırsak iş daha kolay. Çünki o maçlarda 100 milyonluk takıma karşı bile kazanma şansınız eşit. O yüzden tüm camiadan rica ediyorum bu takıma lütfen sahip çıkalım ve desteğimizi eksik etmeyelim’ dedi.