HALİL ÖZTÜRK
Bu sezon Çorum Belediyespor’da ikinci kiralık sezonunu geçiren Yakup Alkan hem kendi hedefi hemde takımla ilgili olarak çok özel açıklamalarda bulundu. Golcü futbolcu çok iyi bir kulüp ve iyi bir takıma sahip olduklarını ancak deplasman maçlarında şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek ‘son gülen biz olacağız’ dedi.
İki sezon önce Çorum Belediyespor’da gol krallığı yaşayan ardından bir sezon Ordu ve Diyarbekir’de geçen kötü günlerin ardından yeniden Çorum Belediyespor’a dönen ve kendine gelen golcü futbolcu on haftada attığı dokuz golle grubun gol kralı 3. ligin ise Karaköprü Belediyespor’lu Batuhan Er’in ardından ikinci sırada bulunuyor.

‘Asıl önemli olan takım olarak zirvede olmak’

Yakup Alkan gol krallığının ikinci planda olan bir hedef olduğunu belirterek ‘Futbol bir takım oyunu ve asıl önemli olanda takım halinde zirvede olmak. Gol krallığında zirvede olmak belki benim açımdan güzel ancak takımın zirvede olmadığı sürece bunun bir anlamı yok. Benim için asıl önemli olan takım olarak sezon sonunda zirvede olmak, Şu anda aklımızdaki tek hedef bu. Bunun yanında gol krallığında da zirvede olursak tabiki buda mutluluk verici olur ancak asıl önemli olan takım olarak zirvede bulunmak’ dedi.

‘Bu ligin üstünde bir kulübüz’

Çorum Belediyespor’un 3. ligin çok üzerinde bir kulüp olduğunu belirten Yakup Alkan ‘Gerek tesislerimiz gerekse sunulan imkanlar ve yaşadıklarımız gerçekten bu ligin çok üstünde bir yerdeyiz. Hatta bir çok 2. lig takımının bile sahip olmadığı imkanlara sahibiz. Futbolcu arkadaşlarımla birlikte bizler bunun çok iyi farkındayız. Bu imkanların kıymetini biliyoruz ve başarılı olmak için daha fazla çalışıyoruz ve çalışmayada devam edeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Tesisin yanında gerçekten çok iyi bir yönetimimiz var. Gece gündüz her sorunumuzda yanımızda. Başta Başkanımız Fatih Özcan olmak üzere diğer yöneticilerimiz her türlü sorunumuzla yakından ilgileniyorlar. Futbolcular açısından bu çok önemli ve her kulüpte olmayan bir durum. Bizde yöneticilerimizin verdiği bu emekleri boşa çıkartmayacağız’ dedi.

‘Çorum ikinci evim gibi’

Çorum ve halkını çok sevdiğini belirten Yakup Alkan ‘Burası benim ikinci evim gibi. İnsanın başarılı olması sevildiğini hissetmesi çok önemli. Bunu geçtiğimiz yıllarda farklı şekillerde yaşadım ve insanın sevildiğini hissetmesi başarıyı direk olarak etkiliyor. Bende sevdiğim ve sevildiğim Çorum’da başarılı olmak ve takım halinde özlenen hedefe ulaşmak için elimden gelen gayreti veriyorum ve vermeye devam edeceğim’ dedi.

‘Başarıya giden yol birlik beraberlikten geçer’

Futbolun en büyük besin kaynağın taraftar olduğunu belirten golcü futbolcu Yakup Alkan ‘Şampiyonluk yolunda bir takımın en büyük ihtiyacı taraftarıdır. Bizim taraftarlarımızdan en büyük isteğimiz skor ne olursa olsun maçın bitiş düdüğüne kadar desteklerini bizlere hissettirsinler. Bizlerde onları mutlu etmek için sahada elimizden gelen desteği verelim.
Gelin hiç yakışmadığı bir ligde mücadele eden Çorum'u hep birlikte üst liglere taşıyalım. Bunun için de mutlaka ama mutlaka birlikte hareket edip olumsuz davranışlardan kaçınılmak zorunda. Unutmayalım ki, başarıya giden yol birlik ve beraberlikten geçer. Çorum geçmişte bunu başarmış bir il ve şimdi de bu beraberliğin sağlanacağına yürekten inanıyoruz. Taraftarımız bizi sezon sonuna kadar sabırla desteklesin. Diğer kısmını biz takım halinde çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz’ dedi.

‘Bu kulüp gelecek sezon 2. ligde mücadele edecek’

Golcü futbolcu sezon sonunda şampiyon olacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi. Buna kendisi ve tüm takım arkadaşlarının inaçlarının tam olduğunu belirten Yakup Alkan ‘Tüm Çorum halkı şundan emin olsun ki bu takım gelecek sezon 2. ligde mücadele edecek. Buna ben ve tüm takım arkadaşlarım gönülden inanıyoruz ve bunun içinde çalışıyoruz.
Biz lige maç maç değil 34 maç olarak bakıyoruz. Takım olarak deplasman maçlarında istediğimiz sonuçları alamadığımız için şu andaki konunumuz gerçek gücümüzü göstermiyor bunu iyi biliyoruz. Bunu tersine çevirmek bizim elimizde bunun içinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Şu anda nerde olduğumuz değil sezon sonunda nerde olduğumuz  çok daha önemli. Sezon sonunda son gülenin biz olacağına ve mutlu sonu ulaşacağımıza inancımız tam bundan kimsenin şüphesi olmasın’ dedi.

Editör: Haber Merkezi