HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor grup lideri Bayburtspor’u rakip takımın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerek play-off yolundaki rakiplerinin kaybettiği haftada çok önemli üç puanın sahibi oldu ve play-off yolunda büyük avantaj yakaladı.

Lider Bayburtspor kazanması halinde şampiyonluk turunu atacağı maça kontrollü başladı. Yeni Çorumspor’da ise Teknik Direktör Bahri Kaya rakip takımın fizik üstünlüğü nedeni ile savunmanın önünde Osman Bodur’a forma verererek takımın hava üstünlüğünü artırmak istedi.

İlk dakikalardan itibaren daha çok hücumu düşünen Yeni Çorumspor karşısında konuk Bayburtspor orta alanda topa sahip olarak hava toplarında etkili olmaya çalıştı. 10. dakikada gole çok yaklaşan kırmızı siyahlı takım 23. dakikada rakip savunmanın ters vuruşunda topu kendi ağlarına göndermesi ile 1-0 öne geçti.

Galibiyet golünden sonra Yeni Çorumspor orta alanı kalabalık tutarak ani ataklarla etkili olmaya çalıştı. Konuk Bayburtspor istediği pozisyonları üretemedi ve ilk yarı kırmızı siyahlı takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda ise taktik değişmedi. Bayburtspor topa daha çok sahip olurken Yeni Çorumspor savunmadan uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Bu çıkışlardan birinde 59.dakikada Volkan ve Yakup ile rakip kaleciyi ikiye bir yakalayan kırmızı siyahlı takım maçı bir anlamda bitirecek golü atamayınca son dakikalar büyük heyecana sahne oldu,
Yeni Çorumspor’da savunmanın göbeğindeki Mümin özellikle rakip fizikli forvetini durdurmak ve atakları önlemekteki performansı ile öne çıkan isim olurken kırmızı siyahlı takım fiziksel mücadelesi ile son bölümde rakibine fazla gol şansı vermedi ve zorlu maçı tek golle kazanarak play-off yolunda altın değerinde üç puanın sahibi oldu.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:
10. dakikada sol kanattan Yeni Çorumspor’un kullandığı faul atışında Eşref arka direğe ortaladı kaleci boşa çıktı arka direkte Mümin kafayı vurdu ağlara gitmekte olan topu Erol son anda çizgi üzerinden çıkartarak kalesini mutlak bir golden kurtardı.
23. dakikada Yeni Çorumspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Volkan ceza sahasına sert ortaladı savunmadan seken topa penaltı noktasına yakın bir yerden Kerem uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaptı kaleci İsmail önde olduğu için top üstten Bayburtspor ağlarına gitti ve kırmızı siyahlı takım rakibi önünde 1-0 üstünlüğü yakaladı.
35. dakikada savunmadan Uğur’un uzun topuna Volkan hareketlendi sol kanattan ceza sahasına girdi solundan bindiren Yakup’un önüne bıraktı golcü futbolcu çaprazda kaleci ile baş başa kaldığı anda sert vurdu kaleci İsmail topa köşeden sahip oldu.
37. dakikada orta alandan Muhammed’in pasında Kıvanç sol çaprazdan ceza sahasına girdi kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu top direğin dibinden az farkla auta gitti.
ilk yarıyı Yeni Çorumspor 1-0 önde tamamladı.
59. dakikada kaleci Onurcan’ın atılan geri pasını uzun topla rakip savunma arkasına gönderdi Bayburtspor ofsayt diye durunca Volkan ve Yakup ikisi birden ceza sahasına içinde topa hamle yaptı Volkan çok güzel bir şekilde indirdi ancak penaltı noktasına yakın noktadan topu boş durumdaki Yakup’a çıkarmak yerine kaleyi tercih etti top direğin dibinden az farkla auta gitti.
89. dakikada konuk takım etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Feyyaz güçlü fiziği ile topu göğsü ile indirdi ceza yayının üzerinden dönerek sert vurdu kaleci Onurcan köşede topa direk dibinden sahip oldu.