HALİL ÖZTÜRK
Türkiye’nin her stadında söylenen marş Çorum’da Dr Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda yasak. Taraftarların haklı bir sitemlerini dile getirmek için tribünde açtıkları pankart yasak. Kısacası Çorum’da stada gelen taraftarlara her şey yasak. Sinema ve film izleyecekler ve seslerini çıkarmadan ayrılacaklar. Hatta golde sevinmek bile yasak.


Tabi abartı bunlar ancak pazar günü yaşanan iki olay bu noktaya yakın olduğumuzu gösteriyor. Maçın başlama düdüğü öncesinde maraton tribününde bulunan bir grup Çorum Belediyespor taraftarları ‘Sen en güzel duygularımızın katilisin’ diye bir pankart açtılar.


Pankartı daha sonra tel örgüye asmak için hamle yapınca Emniyet Amiri müdahele etti ve bu pankartın asılamayacağını bildirdi gerekçe olarak ise ‘KATİL’ kelimesini gösterdi. Bu konuda haklı Federasyon’dan izin almadan tel örgülere pankart asmak yasak. Taraftar bu kez tamam asmayalım ancak tribünde açacağız diyorlar Amir’den tehdit gibi cevap ‘Açında görelim’. Vatandaş saygılı tabiki sesini çıkartmıyor ve pankartı toplayarak alıyor.


Yine maçın devre arasında kapalı tribünde taraftarlar Türkiye’nin tüm stadlarında söylenen bir marşı Çorum’a uyarlayıp söylüyor. Ayni Amir bey yine müdahele ediyor bu marşın içinde eroin geçiyor yasak söyleyemezsiniz. Taraftarların Türkiye’nin her yerinde söyleniyor tepkisine aldırış etmeden söyletmiyor hatta güvenlik kameralarınını bu bölgeye yığarak kamera çekimi yaptırmaya başlıyor.


Gerçekten anlamak zor Türkiye’de kanunlar diğer illerde farklı Çorum’da farklı galiba. Bu konuda vatandaşlar tepkili ve bu tepkilerini CİMER’e şikayet ederek maruz kaldıkları bu durumu yukarılara taşımaya kararlılar.