HALİL ÖZTÜRK
Belediye Başkanı Zeki Gül yeni stadın 3. lige yakışmayacağını belirterek inşallah sezon sonunda 2. lig hedefine ulaşırız’ dedi.
Başkan Zeki Gül çim serimine başlanan stadda incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Daire Müdürleri ve Yapımcı firma yetkilileri ile birlikte stad inşaatında incelemelerde bulundu.


Çim serimi yapan Başkan Zeki Gül daha sonra çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Stadın her tarafı bitsede çim serilmedikten sonra fazla bir değer taşımadığını belirten Başkan Gül ‘Gül, böylesi güzel bir statta TFF 3. Lig takımının oynamasının kendilerini memnun etmeyeceğini dile getirerek, "İnşallah takımımız TFF 2. Lig'e, Spor Toto 1. Lig'e yükselir ve burada yüksek seviyede maçlar seyrederiz. Maddi imkanları bir tarafa bıraktık, 'Stat bizim prestij projemiz.' diyerek yola çıktık. Ülkemizin şu sıkıntılı günlerinde bu prestijli projemizi bitirmek için müteahhit firma ve işçi kardeşlerimiz uğraşıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Stadın açılış maçını Beşiktaş ile oynamak istediklerini aktaran Gül, "Bir süre önce Çorum'a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 'Bu stadın açılışına Beşiktaş'ı getireceğim.' dedi. Ben de stat bittikten sonra kendisi ile irtibata geçip, bu konuda görüşeceğim. Stadyumun arsa bedeli 72 milyon lira. Bugüne kadar stat için harcadığımız ise 85 milyon liradır." diye konuştu.


Gül, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nın ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Millet Bahçesi olacağını da sözlerine ekledi.
Başkan Gül, stadı ve spor salonunu tamamladıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devderek harcadıkları parayı almak istediklerini bunun içinde Bakanlık ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Ülkenin ekonomik olarak çok zor süreçten geçtiğini belirten Başkan Gül ‘Bu zorlu süreçte böylesine büyük yatırımları tamamlamak çok önemli. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız.


Ben stadın bu aşamaya gelmesinde ekonomik olarak yaşadıkları tüm sıkıntıya rağmen geceli gündüzlü çalışarak bu aşamaya getiren firma yetkililerinden tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum’ dedi.
Başkan Gül bir soru üzerine stada bugüne kadar yaklaşık 85 bin lira harcandığını buna ilave olarak 72 bin lira arsa payı olduğunu ve toplam maliyetinde yaklaşık 160 bin lirayı bulabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi