YÜKSEL BASAR
Büyükler Badminton İl birinciliği hafta sonunda Osmancık İlçe Spor Salonu’nda yapıldı. 50 sporcunun mücadele ettiği il birinciliğinde Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü sporcuları madalyalara ambargo koydular. Büyükler İl birinciliği olmasına karşın mücadele eden sporcuların yaş ortalaması 16-17 olurken çok daha küçük isimlerde tecrübe amacı ile mücadele ettiler.


Yapılan müsabakalar sonunda tek erkekler kategorisinde Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Mesut Sezer birinci Hilmi Can Şimşek ikinci Mustafa Arkan üçüncü Burak Kılıç ise dördüncü oldu. Tek Bayanlarda ise aynı kulüpten Ceren Özdemir birinci Sümeyye Erkuş ikinci Beren Aşkar üçüncü olurken Osmancık Gençlikspor’dan Şevval Barışmaz dördüncülük ödülünün sahibi oldu.


Çift erkekler kategorisinde Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Mustafa Arkan-Mehmetcan Töremiş birinci Furkan Yedekçi-Haşim Kılıç ikinci, Burak Kılıç-Batuhan Eken üçüncü Uygar Tetikel-Mahmut Sert ise dördüncü oldular. Çift bayanlarda ise aynı kulüpten Sümeyye Erkuş-Beren Aşkar birinci Tuana Eken-Nisa Erkuş ikinci, Osmancık Gençlikspor’dan Hatice Çetin-Ezgi Yaren Ateş üçüncü aynı kulüpten Nisa Harmancık-Şevval Barışmaz ise dördüncü oldular.
Karışık Çiftler kategorisinde Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Hilmican Şimşek-Ceren Özdemir birinci, Mustafa Arkan-Sümeyye Erkuş ikinci Eyüp Koçak- Tuana Eken üçüncü Hüseyin Özdemir-Nisa Erkuş dördüncü oldular. Geleceğin Yıldızları kategorisinde ise Tuana Eken birinci Hüseyin Özdemir ikinci Nisa Erkuş üçüncü Eyüp Koçak ise dördüncü oldu.


Badminton İl Temsilcisi Barış Boyar Osmancık ilçe spor salonunda yaptıkları il birinciliğinde özellikle küçük sporcuların milli takım sporcuları ile mücadele etmesi ve onlarla maç yapması izlemesinin tecrübe kazanmaları için son derece faydalı olduğunu söyledi. Müsabakalar sonunda düzenlenen törenle kategorilerinde dereceye girenlere madalya verildi.

Editör: Haber Merkezi