HARUN AKKAYA
Futbol Federasyonu liglerle ilgili son kararını Bölgesel Amatör Lig baraj maçları ile verdi. Bu karara göre Çorum 1. Amatör Küme Şampiyonu Çimentospor önümüzdeki sezon Osmancık Belediyespor ile birlikte Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

Futbol Federasyonu Başkan vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez’in yaptığı açıklamaya göre BAL’da AFDK kararı ile düşürülen dört takım dışında hiç bir takım küme düşmeyecek. BAL’da mücadele eden ve baraj maçı oynamaya hak kazanan takımlar yeni sezonda da bu ligde mücadele edecek. Yerel Liglerde mücadele eden ve şampiyon olan veya ligin kaldığı haftada lider durumda bulunan takımlar ise direk olarak Bölgesel Amatör Lig’e alınacak.

Bu kapsamda geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de başarılı bir performans gösteren Osmancık Belediyespor yeni sezonda da bu ligde mücadele edecek. Çorum 1. Amatör Küme şampiyonluğunu büyük oranda garantileyen Çimentospor da bu kararla yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek ikinci Çorum takımı olacak. Çorumspor’un 3. ligden düştüğü sezonun ardından ilk kez Çorum Bölgesel Amatör Lig’de iki takımla birden mücadele edecek.