HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor play-off maçlarında ilk maçı deplasmanda oynamak avantajını eline geçirmek için mutlak galibiyete gittiği Cizrespor deplasmanından henüz otobüsde başlayın geçe tehdit ile devam eden maç günü ise sahada doksan dakika süren taciz ve saldırılar altında 2-1 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.

Kırmızı Siyahlı takım cuma gecesi kaldığı Diyarbakır’da öğlen saatlerinde yaptığı ter antrenmanının ardından karayolu ile Cizre’ye geçti. Cizreye girişte daha önceden organize olduğu belli olan taşlı saldırı sonunda otobüsün hemen hemen tüm camları kırıldı.

Bu saldırı sırasında yaşanan büyük emniyet zaafı nedeni ile Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ve yöneticiler Çorum mülki amirleri ve milletvekillerine ulaşarak maruz kaldıkları saldınıyı bildirdiler. Bunun üzerine Cizre’ye Şırnak’tan gönderilen takviye güçler ile Yeni Çorumspor kafilesi kalacağı otele yerleşti. Otel etrafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Gece Cizrespor taraftar grubu ellerinde çiçeklerle otele geçmiş olsun ve hoş geldiniz demek için geldiler onları kabul eden Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ve yönetimkurulu üyeleri önce tehdit ardından ortaya silah konulması üzerine salondan ayrıldı.

Maç için stada Emniyet Müdürlüğü’nün zırlı midibüsleri ile gelen kırmızı siyahlı takıma bu yolculuk sırasında da taşlı saldırı yapıldı. Seyircisiz oynanacak maç için çevre sokaklarda toplanan taraftarlara Emniyet güçleri engel oldu. Çevre evlerin çatı ve balkonlarına dolduran taraftarlar doksan dakika boyunca burdan kinlerini kusmaya devam ettiler.

Isınmak için sahaya çıkan Yeni Çorumspor’da kaptan Yakup Alkan’a yakasında kart falan olmayan ancak görevli olduğunu söylenen birisi yumruk attı ve dudağını patlattı. Maçın ilk dakikasından itibaren sahadaki saldırgan görüntü kırmızı siyahlı futbolcuları çok olumsuz etkilediği ilk 45 dakikada sahada oynanan futbolla gösterdi.

İkinci yarıda ise daha derli toplu ve özgüvenli futbol ortaya koyan Yeni Çorumspor beraberlik golünü buldu. Bu golden sonra ise seyircisiz maçta tribündeki taraftarlar kadar saha kenarında gözüken kartsız isimler türediler. Çorum’da basın mensuplarını yelekli protokol tribün önüne yaklaştırmayan temsilciler ve gözlemciler bunlara göz yumdular.

Yeni Çorumspor yedek kulübesine tehditlerin ve tahriklerin her geçen geçtiği bu anlarda sahada Türk futbolunun gelecek vadeden ismi olarak gösterilen iki sezonda üç klasman birden atlayarak B Klasmana kadar yükseltilen Rize Bölgesi hakemi Muhammet Ali Metoğlu fiziği gibi sahada dik durmayı başaramadı.

Bu baskıya rağmen sahada aslanlar gibi mücadele eden Yeni Çorumspor futbolculara karşın maçın hakemi ise doksan dakika boyunca eyyam yaptı. Verdiği ve vermediği çalmadığı onca düdük neysede, 89. dakikada atılan Cizrespor ikinci golünden sonra sadece üç dakika saha dışında rahatsızlanan birisine tedavi için uğraşan ambulans gelene kadar başında bekleyen hakem maçın sonuna sadece 5 dakika ekledi. Bununda 3.5 dakikası oynattı ve maçı bitirdi.

Editör: Haber Merkezi