HALİL ÖZTÜRK

Çorum FK bombayı patlattı. İç transferi tamamladıktan sonra dış transfere yönelen Çorum FK, Manisa FK’dan ‘Havuç’ lakaplı Umut Kaya ile 3 yıllık anlaşma imzaladı.

Başkan Fatih Özcan Umut Kaya transferi için Ankara’dan Çorum’a gelirken, oyuncuyla yaklaşık 5 saat süren görüşmeler sonucu transferde mutlu sona ulaşıldı.

Çorum FK’da ve Çorum FK taraftarında dün tüm gözler Umut Kaya transferindeydi. Sabah saatlerinde ailesi birlikte uçakla Samsun’a iniş yapan Kaya’yı Çorum FK’lı yöneticiler Çorum’a getirdi. Ardından yeni stat ve tesisleri gezen Umut Kaya ile Başkan Fatih Özcan ve yöneticiler arasında pazarlık başladı. Bu arada Çorum FK’nın muhtemel rakiplerinden Kocaelispor’un da Umut Kaya’yı istediği öğrenildi. Yaklaşık 5 saat süren görüşmeler sonucu Umut Kaya kırmızı siyahlı formayı giymeyi kabul etti.

Yaptığı dış transferlerle 2.ligin en dikkat çeken takımlarından biri haline gelen Çorum FK, geçtiğimiz sezon Manisa FK’da 22 maçta 3 gol 3 asiste imza atan tecrübeli futbolcuyu kadrosuna katmayı başardı. 10 numara pozisyonunda oymayan Kaya 2.ligin en değerli oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

1987 Hollanda’nın Alkmaar şehrinde doğan Umut Kaya, Türkiye’e kraiyerine 2007 yılında Aytemiz Alanyaspor’da başladı. Ardından Göztepeye transfer olan Kaya, Türkiye’de sırasıyla Sarıyer, BTC Türk Yeni Malatyaspor, Turgutluspor, Aydınspor, Körfezspor, Ekol Göz Menemenspor ve 2017 yılından buyanada Manifa FK takımında forma giydi.

Türkiye liglerinde U 21 liginde bir maç, Türkiye Kupası’nda 16 maç iki gol, 3. ligde 82 maçta 17 gol ve 2. ligde ise 236 maçta 28 gol attı. Umut Kaya geçen sezon Manisa FK ile 22 maç oynarken Çorum FK ile oynanan ilk yarısında forma giymedi.

Editör: Haber Merkezi