HALİL ÖZTÜRK

Yarın Cizrespor ile oynayacağı maç için dün öğlen saatlerinde Diyarbakır’dan Cizre’ye geçen Yeni Çorumspor kafilesi önceden organize edilmiş bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Atmosferi yüksek olacağı çok önceden belli olan böyle bir maça giden Yeni Çorumspor kafilesine sadece bir araç eskortu veren Cizre Emniyet Müdürlüğü bir anlamda bu saldırıya göz yumdu.

Taşlı saldırıda otobüsün camlarının tamamına yakını kırıldı. Saldırı anında otobüs içinde bulunan teknik heyet ve futbolcular koridora yatarak korunmaya çalıştılar. Saldırının ardından gelen emniyet takviye güçleri ile birlikte Yeni Çorumspor kafilesi kalacağı otele ulaşmayı başardı.
Saldırı haberini Diyarbakır’da alan Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan hemen Çorum mülki amirleri ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile temasa geçerek yaşadıkları saldırı hakkında bilgiler verdi ve Emniyet tedbirlerinin artırılması için destek istedi.

Bu gelişmelerin ardından Cizre’de Yeni Çorumspor’a yönelik Emniyet tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Yarın oynanacak maçın seyircisiz olmasından dolayı Yeni Çorumspor’a stad öncesinde yapılan bu çirkin ve terbiyesiz saldırı kırmızı siyahlı takımı korkutmak ve yıldırmaya yönelik bir eylem olarak dikkat çekti.

Saldırı sonrasında Yeni Çorumspor Başkanı, Yöneticileri ve özellikle futbolcuların sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla bu saldırı ile dahada hırslandıkları gözlendi. Tüm Yeni Çorumspor kafilesine geçmiş olsun diyor ve bu alçaklığı yapanların Emniyet güçleri tarafından yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini sağlamasını bekliyoruz. Tabiki bu gelişmeden sonra tüm Çorumspor camiasının dileği maç öncesinde yapılan bu çirkin saldırıdan sonra gerek Futbol Federasyonu gerek Cizre Emniyet Müdürlüğü ve diğer mükli amirlerin sorumluluklarını yerine getirerek sadece futbol oynamak için ilçeye gelen Yeni Çorumspor kafilesini en üst düzeyde korumak için gerekli tüm tedbirleri alması ve bunları sözde bırakmayıp uygulamaya koyması.

Editör: Haber Merkezi