YÜKSEL BASAR
Okullu Yıldızlar Voleybol Yarı Final Grubunda Çorum şampiyonu Osmancık Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu kız takımı finalde çapraz maçında kaybetti. Samsun’da yapılan yarı final grup maçlarında ilk olarak Artvin Hopa Karadeniz ikinci maçında Kars Kağızman önünde zorlanmadan 3-0 galip gelen temsilcimiz cumartesi günü grup birinciliği maçı için İstarbul Üsküdar Acıbadem Türk Telekom Şehit Mete Sertbaş Ortaokulu ile karşılaştı.
Baştan sona kadar büyük bir çekişmeye sahne olan maçta ilk seti İstanbul temsilcisi 25-23 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette rakibine 25-22 üstünlük kuran Osmancık üçüncü seti 25-23 dördüncü seti ise aynı şekilde final bölümünde yapılan hatalar sonucunda 25-22 rakibine verdi ve maçtan 3-1 galip ayrılan İstanbul temsilcisi gruptan birinci olarak yarı  finale yükseldi.


Bu kritik maçın ardından Osmancık Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ümit Gökgöz maçın hakemlerine büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ümit Gökgöz ‘Bu ülkede voleybol büyükşehir takımlarını kollamakla gelişmez. Biz emek veriyoruz yetiştiriyoruz onlar hazırları topluyorlar ve bize rakip oluyorlar. Ona rağmen çocuklarım sahada kendilerini parçalıyor mücadele ediyorlar ancak ünvanı Uluslararası hakem olan bir bayan İstanbul takımını elimizden alıyor.


15 yıldır bu kategoride sayısız maça çıktım ben böyle art niyetli ve bu kadar tek taraflı maç yönetem başka bir hakem görmedim. Kızlarım benim gözümde bu maçı sonuna kadar hak ederek kazandı. Ama böylesine aciz kararlar veren hakem herkesin gözü önünde onurunu kaybetti’ dedi.
Osmancık Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu grup ikincisi olarak diğer gruptan birinci olarak çıkan Ankara Şampiyonu Ankara Yenimahalle Kardelen Ortaokulu ile çaprazda final grubuna yükselmek için mücadele etti. Güçlü rakibi önünde iyi mücadele eden temsilcimiz güçlü rakibine 25-18, 25-20 ve 25-21’lik setlerle 3-0 yenilerek elendi.

Editör: Haber Merkezi