HALİL ÖZTÜRK
Erkek Voleybol 2. Lig 3. grupta Çorum Belediyesi Gençlikspor beşinci maçından da galibiyet ile ayrılarak zirvedeki yerini korudu.
İlk dört maçını kazanharak grupta lider durumda bulunan Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü beşinci hafta maçında sahasında Erzurum Spor Lisesi önünde de son sette zorlansada rakibini 3-0 yenerek beşinci maçınıda kazanarak 15 puanla grupta liderliğini devam ettirdi.


Grubun diğer zirve takipcilerinden Melikgazi Belediyespor ise evinde Ordu Anadolu İHL karşısında zorlanmadan 3-0 galip gelerek zirveyi takibini sürdürdü. Şiran Akademi ise Tokat belediye Plevne deplasmanından 3-1’lik galibiyet ve üç puanla dönerek ilk iki iddiasını devam ettirmeyi başardı. Grubun diğer maçında ise Bafra Belediyespor evinde Sahabiye takımını 3-0 yenerek beşinci maçında ikinci galibiyetini aldı.


Ligde altıncı hafta maçları 2 Aralık pazar günü oynanacak. Temsilcimiz Çorum Belediyesi Gençlikspor Kayseri Develi Belediyespor deplasmanında galibiyet serisini altı maça çıkarmak için mücadele edecek. Haftanın kritik maçında ise 11’er puanla ikinci ve üçüncü sırada yer alan Şiran Akademi ile Melikgazi Belediyespor takımları arasında oynanacak.
2. Lig erkekler statasüne göre gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar direk olarak yarı final gruplarına yükselirken grupların en iyi üçüncüleri arasından yapılacak değerlendirme sonucunda üç takım daha yarı yarı final gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Editör: Haber Merkezi