HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor ilk yarının son haftasında Adliyespor deplasmanından 1-0’lık galibiyet ile ayrılarak bu sezon ilk kez dış sahada kazandı. Kırmızı Siyahlı takım ayrıca ligde son üç maçını kazanarak hem puan sıralamasında üstlere tutundu hemde camiaya büyük moral verdi.
Ostim Stad’ında oynanan maça Teknik Direktör Mehmet Aureilo son iki maçta kazanan takımı yine bozmadı ve aynı tertiple çıktı. Maçın ilk yarısında rakibi önünde sağ kanattan Ertuğrul’un öne çıkması ile sağ kanattan etkili olan Yeni Çorumspor girdiği pozisyonlarda genç Kıvanç son vuruşlarda başarılı olamadı.
Ev sahibi Adliyespor ise ani ataklarla etkili olmaya çalıştı ilk yarıda bu fırsatları fazla bulamadı. İkinci yarıda ise ilk bölümde ev sahibi takım etkili oldu ve girdiği iki pozisyonda kaleci Onurcan açıyı iyi kapatarak rakibe gol izni vermedi.
Son bölümde Mehmet hoca iki tecrübeli orta saha oyuncusu Fatih ve Oğuzhan ile genç kanat oyuncusu Mücahit Haktan’ı oyuna aldı. Maçın son dakikasında genç Mücahit Haktan kaleci Sercan’ın hatasını iyi takip etmesi sonucunda topu ağlara göndererek takımını galibiyete  taşıyan isim oldu.
Maçı Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, eski Çorum Cumhuriyet Savcısı Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak göreve atanan Üzeyir Karakülahlı ile birlikte yaklaşık bin kadar Çorumlu futbol sever ile 50 kadar Adliyespor taraftarı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
1. dakikada sol kanattan Barış pasında Kıvanç topla hareketlendi çaprazdan ceza sahasına girdi yerden uzak köşeye sert vurdu kaleci Sercan köşeden tokatladı boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.
2. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen Adliyespor atağında Serkan’ın ortasında Ali arka direkte yakın mesafeden kafayı vurdu top yan direği sıyırarak auta gitti.
15. dakikada sağ kanattan yine Ertuğrul’un ortasında ön direğe hareketlenen Emrah kafayı vurdu top üst direğin hemen üzerinden auta gitti.
20. dakikada savunma arkasına atılan topla Aykut buluştu penaltı noktası üzerinde kaleci Onurcan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ev sahibi takım penaltı beklerken maçın hakemi devam dedi.
38. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında kaleci Onurcan boşa çıktı Ercan Can penaltı noktasına yakın mesafeden kafayı vurdu top yan direği sıyırarak yandan auta gitti.
45. dakikada sağ kanattan Kerem topla hareketlendi çalımlarla son çizgiye kadar indi yerden ortaya çıkardığı topa Batuhan son anda dokundu kaleci Sercan köşeden topa sahip oldu.
İlk yarı takımların çabası sonuç vermedi.
53. dakikada ani gelişen Adliyespor atağında Ali sol kanattan topla ceza sahasına girdi çapraz pozisyonda kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldı sert vurdu açıyı iyi kapatan Onurcan rakibine gol izni vermedi ve topu kornere attı.
68. dakikada bu kez Yeni Çorumspor gole çok yaklaştı. Orta alandan aldığı topla Kıvanç çalımlarla ceza sahasına girdi kaleci Sercan’ı da geçti sol ayağı ile son topu kaleye gönderdi savunma çizgi üzerinden topu kornere attı ve kırmızı siyahlı takıma gol izni vermedi.
76. dakikada yine sol kanattan ani gelişen Adliyespor atağında Ali topla yan çizgiden ceza sahasına girdi arka direkdeki arkadaşına çıkarmak yerine kaleye vurdu kaleci Onurcan yine açıyı iyi kapattı ve rakibe gol izni vermedi.
90. dakikada Yeni Çorumspor’a altın değerinde üç puan getiren gol geldi. Sağ kanattan kazanılan taç atışını Ertuğrul kullandı Adliyepor’lu oyuncunun kafasından seken topu Barış yine kafa ile savunma arkasında Kıvanç topla buluştu yerden uzak köşeye gönderdiği topu kaleci Sercan tokatladı boşta kalan topa Mücahit Haktan iyi hamle yaptı kalecinin önce dokunarak topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü attı.
Maçta bu golle kırmızı siyahlı takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

90’da gelen golün mutluluğu

Ligin ilk yarısında oynadığı yedi deplasman maçında sadece bir beraberlik alan kırmızı siyahlı takım son maçta Adliyespor deplasmanında hemde 90’ında dakikada bulduğu golle ilk üç puan sevincini yaşadı.
Maçın 90. dakikasında Mücahit Haktan’ın ayağından gelen bu galibiyet golü sonrasında tribünde takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar büyük sevinç yaşadılar. (altta büyük resim). Golü atan Mücahit Haktan ile birlikte tüm futbolcular taraftarlarının bulunduğu bölüme koştular. Yanda ise maçın bitiş düdüğünden sonra yedek kulübesi ve saha içindeki futbolcuların üç puan getiren golü atan Mücahit Haktan’ın sevincine aynı mutlulukla ortak oldukları an görülüyor.