Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda düzenlenen gösteri maçlarını  Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Spor Daire Başkanı Bilal Başer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Erdoğan Şahinci, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Durmuş Buyruk,  İl Futbol Hakem Kurulu Başkan Vekili Kahraman Ölçer, sporcular, antrenörler ve veliler izledi.

Üç etaplı gösteri maçının ilk bölümünde Efsana futbolcuların bulunduğu kadro minik futbolculardan kurulu kadro ile bir maç yaptı. 15’er dakikalık olarak oynanan bu maçın ardından bu kez gençlerden kurulu bir kadro ile sahaya çıkan Efsane futbolcular son bölümde ise Çorum futbolunda halen hoca olarak görev yapan isimlerden kurulu ve daha çok akranları ile mücadele ettiler.
Her üç maçtada oldukça renkli görüntülerin yaşandığı bu maçta özellikle Hami Mandıralı ve Ali Gültiken attıkları güzel gollerle izleyenlerin büyük alkışını aldılar. Gösteri maçlarının sonunda ise çocuklara top ve milli takım forması dağıtıldı.

‘Yeteneğin varsa gerisini allah veriyor’

Eski milli futbolcu Hami Mandıralı, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu organizasyonunun içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Eski milli futbolcular Oğuz Çetin, Ali Gültiken ve Ergün Penbe'yle iyi bir ekip olduklarını ifade eden Mandıralı, Türkiye'nin farklı illerinde "şahane" etkinliklere imza attıklarını aktararak, "Bugün Çorum'da halkla bütünleştik, şehri gezdik, maç yaptık. Burada çok sıcak bir ilgi ile karşılaştık. Allah herkesten razı olsun. Bu tür programlara devam edeceğiz." diye konuştu. 
Karşılaştıkları amatör sporcular arasında yeteneklilerin olduğunu gözlemlediğini aktaran Mandıralı, "Futbol, çalıştıkça ve oynadıkça kendini gösteren bir spor dalı. Futbolcu olmak isteyen gençlerin öncelikle bu işe gönül vermeleri gerekiyor. Eğer futboldan bir şey bekliyorlarsa, fedakarlık yapmaları lazım. Bu da nedir? Çok çalışmak, kendilerine iyi bakmak, uykularına ve beslenmelerine dikkat etmek. Yeteneği de varsa gerisini Allah veriyor zaten." ifadelerini kullandı.

İmparator’dan gençlere nasihat

Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor kapsamında Çorum’a gelen isimlerden Oğuz Çetin gösteri maçında nasihatları ile öne çıktı. Futbol oynadığı yıllarda efendiliği ve zekası ile öne çıkan Oğuz Çetin gösteri maçlarında oyun durduğu veya devre arasında sık sık gençleri etrafına toplayarak nasihatlarda bulunması dikkat çekti.
Oğuz Çetin taktik vermenin yanında gençlere futbolun akılla oynandığını belirterek topu koşturmalarını kendilerini yormamaları ve hepsinden önemlisi ise çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Hakem Derneği’nden plaket

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Çorum Şubesi tarafından Futbolun Efsanelerine derneğin özel olarak yaptırdığı plaketler verildi.
Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda yapılan gösteri maçının ardından Dernek Başkanı Durmuş Buyruk, İl Hakem Komitesi Başkan vekili Kahraman Ölçer ile Dernek Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Basar tarafından Ali Gültiken, Ergün Pembe, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin’e plaket verildi.